Peste 400 de chitariști din 15 orașe vin la Timisoara Guitar Meeting

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Peste 400 de chitariști din întreaga țară vor fi prezenți la Timișoara, în cadrul festivalului Timișoara Guitar Meeting, care va transforma orașul într-un #GuitarFriendlyCity.

În perioada 6-8 octombrie, Capitala Europeană a Culturii în 2023 va găzdui spectaculosul Concert manifest (7 octombrie), o serie de concerte Young Revolution, Show Street Dance – „Liceenii Rock&Roll”, “Ora de rock”conferinte și masterclassuri de chitară.

Toate evenimentele au loc sub umbrela „Timisoara Guitar Friendly City”, un proiect de artă participativă cu triplă dimensiune: artistică, culturală, educațională.

Concertul Manifest va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 17.00, în Piața Libertății, unde sunt așteptați peste 350 de chitariști din 15 orașe. Aceștia vor cânta un playlist ce cuprinde 16 superhituri folk-rock, iar de pe scenă vor fi acompaniați de trupele invitate: Vița de Vie, Bosquito, Implant pentru Refuz, Trooper, Antract și alți șapte artiști.  Vița de Vie vor cânta la unison „Praf de stele” și „Liber”. Băieții de la Bosquito aduc în premieră „Două mâini” și „Omul perete”. Coiotu și Balaurul de la Trooper se alătură cu „Destin” și „Trec anii (Zi după zi)”. Antract acompaniază chitariștii pe melodiile „Trebuie să crezi” și „Iubirea”. Va fi celebrată astfel multiculturalitatea prin piesele selectate în limbile: română, engleză, maghiară și sârbă.

Young Revolution- conferință și concerte

Concertele Young Revolution vor începe vineri în Piața Libertății unde vor continua si sâmbătă, după care se vor muta duminică în Cazarma U. Participă trupele: ” Cocodile Paradox”, „Revolter”, „Ribozom” , „Latebloom” (Sr)” „Fifth Piece” (Sr) , „Yewo (HU) ” și „Dincolo de ziduri”. Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 12.00, la Cazarma U va avea loc conferința „INDIERO ON TOUR – Young Revolution Edition”, unde profesioniști în domeniu vor prezenta informații despre exploatarea în online (YouTube/Spotify) a operelor muzicale, promovare în social media, platforme utile, studii de caz, surse de venituri în industria muzicală etc. Intrarea este liberă.

Masterclassuri și evenimente pentru copii

Timișoara Guitar Meeting invită și copiii să ia parte la o călătorie muzicală, vineri, 6 octombrie, în Piața Libertății. „Ora de rock” se va desfășura între 12.00 și 13.00, și îi învață pe copii despre cele mai spectaculoase și relevante trupe și piese care au marcat istoria rockului.

Sâmbătă, între 14.00 – 15.30 se va desfășura un Masterclass de chitara electrica susținut de Balaurul de la Trooper. În aceeași zi, dar de la ora 20.00, va avea loc Show Street Dance – „Liceenii Rock&Roll”.

Fiecare seara de festival se va încheia cu câte un concert al trupelor invitate. Vineri, de la ora 20.00, în Piața Libertății va cânta Bosquito. Sâmbătă, de la ora 19.00, Coiotu’ și Balauru’ de la Trooper Romania au pregătit un concert acustic, după care va urma Vița de Vie, de la ora 21.30, într-un concert de zile mari. Iar duminică, 8 octombrie, de la ora 19.45, Implant pentru Refuz cântă acasă, la Timișoara, oraș în care s-a fondat în anul 1995. Concertul va avea loc la Cazarma U.

Accesul este liber la toate eveniemntele, dar în semn de susținere a programului Pune Mâna pe Chitară poți achiziționa un 𝗯𝗶𝗹𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰-𝘀𝘂𝘀𝘁̦𝗶𝗻𝗮̆𝘁𝗼𝗿. În funcție de biletul ales, organizatorii oferă o brățară, pană sau sacoșă personalizată. Detalii găsești aici: .

Detalii despre fiecare eveniment în parte găsiți pe:

https://www.facebook.com/punemanapechitara

Timisoara Guitar Meeting este un eveniment din cadrul proiectului „Timisoara Guitar Firndly City”,  organizat de Asociația Culturală Play . Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii. Parteneri principali: Kaufland / Hamilton Central Europe Parteneri: Ibis, Aqua Carpatica, Therme Bucuresti, Hora Reghin. Partener Media: Rock FM

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.