Peste 100 de firme austriece au investit în România în ultimii 10 ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

De la intrarea României în Uniunea Europeană în 2007 și până astăzi, peste 100 de firme din landul Austria Inferioară au investit sau și-au creat sucursale în România. Responsabilă de acest succes este filiala din România a agenției economice a statului federal Austria Inferioară și a RLB NÖ-Wien, ecoplus International România.

Cele mai bune rezultate au fost obținute de biroul din Timișoara al ecoplus, ce a sărbătorit pe 24 octombrie 10 ani de existență, în cadrul unei eveniment ce a marcat și Ziua Națională a Austriei. Jubileul a fost sărbătorit printr-o gală organizată la Teatrul Național din Timișoara, la care au participat o serie de figuri importante din administrația austriacă și locală.

Petra Bohuslav, Ministrul Economiei în cadrul administrației provinciale din Austria Inferioară  a subliniat importanța parteneriatului economic dintre România și Austria: „România este de mulți ani un partener comercial foarte important al Austria Inferioară. Numeroase firme din Austria Inferioară au pus bazele unei colaborări de succes cu partenerii români, sprijiniți de ecoplus International.”

În același timp, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, remarca parteneriatul regional dintre zona Timiș și landul austriac: „Timișoara este una dintre cele mai dinamice regiuni ale României. Angajamentul Austria Inferioară față de Timișoara reprezintă pentru noi un semn de recunoaștere.”

În perioada 2007-2017, ecoplus International Romania a consiliat peste 360 de firme din Austria Inferioară, oferind un număr total de peste 650 servicii. Au fost peste 100 de povești de succes, în care firmele din Austria Inferioară fie au investit, fie au găsit un partener.

Tot în acest timp, au fost realizate investiții în valoare de peste 15 milioane de euro și s-au creat peste 100 de locuri de munca directe și indirecte. Domeniile preponderente au fost agricultura, tehnologia mediului și energii regenerabile.

ecoplus oferă suport pentru firmele austriece ce doresc să intre pe piața românească. Din 2007 până în prezent mai bine de 60 de companii locale austriece au apelat la serviciile biroului ecoplus din Timișoara și au dezvoltat relații stabile de cooperare cu parteneri români. Cu programul Technopol, ecoplus consolidează îndeosebi dezvoltarea locațiilor orientate spre tehnologie în jurul instituțiilor de învățământ și cercetare. În plus, ecoplus intermediază accesul la finanțări regionale și sprijină proiectele inovative de cooperarea în grupuri în vederea îmbunătățirii competitivității.

ecoplus International GmbH este o firmă de consultanță non-profit aflată în proprietatea ecoplus, Agenția economică a Austriei Inferioare, precum si a Băncii Raiffeisen a Landului Austria Inferioară-Viena și dispune, pe lângă România, și de agenții în Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria si Rusia. Ecoplus – Agenția economică a Austriei Inferioare se află în proprietatea Landului Austria Inferioară.

Daniel Marcu, director general ecoplus International România; Gabriele Forgues, director general ecoplus International; Gerhard Reiweger, Ambasadorul Republicii Austria în România

Vasile Onofrei, consul onorific; Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș; Petra Bohuslav, Ministru al Economiei; Daniel Marcu, director general ecoplus International România; Gerhard Reiweger, Ambasadorul Republicii Austria în România; –; Helmut Miernicki, director general ecoplus

AL PRESS

 

 

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.