Persoanele internate in Centrul Educativ Buziaş au răspuns „prezent” in prima zi de şcoală

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Luni, 11.09.2017, Centrul Educativ Buziaş a marcat în mod festiv, asemenea tuturor unităţilor şcolare, deschiderea anului şcolar 2017 – 2018.

Alături de personalul didactic care va asigura instruirea şcolară si profesională a persoanelor internate, la festivitatea deschiderii noului an şcolar au participat reprezentanţii conducerii unităţii penitenciare, oficialităţi locale ale Primăriei Buziaş, personalul educativ precum si  preotul paroh al Bisericii Sfinţii Petru şi Pavel din Buziaş.

În anul şcolar 2017/ 2018 au fost înscrişi 123 de elevi, la următoarele forme de învăţământ:

  • învăţământ primar – 27 elevi
  • învăţământ gimnazial – 67 elevi
  • învăţământ liceal – 29 elevi.

Specificul Şcolii Gimnaziale Speciale  care funcţionează în cadrul Centrului Educativ Buziaş constă în abordarea individualizată a activităţilor instructiv-formative, adaptarea curriculum-ului şcolar la nevoile persoanelor internate, organizarea de cursuri de alfabetizare în vederea sprijinirii acelor elevi care nu au reuşit să asimileze deprinderile de scris-citit.

Şcolarizarea persoanelor internate, concomitent cu includerea in programe centrate pe nevoile educaţionale, contribuie la îmbunătăţirea nivelului educaţional a tinerilor asistaţi, la formarea unor deprinderi si atitudini prosociale, sporind astfel şansele de reintegrare în societate şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni.

În Centrul Educativ Buzias, sunt internați 153 minori și tineri din 23 de județe, persoane care au săvârșit infracțiuni in perioada de minorat și pentru care instanțele de judecată au dispus măsura educativă a internării într-un centru educativ.

Lavinia SOLOTCHI

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.