Persoanele care refuză două oferte consecutive de muncă nu mai primesc șomaj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Aleșii vor ca șomerii să nu mai primească bani din partea statului, în cazul în care vor refuza două oferte consecutive de muncă. Totodată, românilor care nu vor participa, după o lună de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul Muncii pentru a se reangaja, li se va tăia șomajul.

Statutul românilor care primesc ajutor social sau șomaj ar putea fi periclitat dacă o inițiativă legislativă aflată acum în stadiul de proiect va fi adoptată de parlamentari. Concret, aleșii vor ca aceștia să nu mai primească bani din partea statului, fie șomajul, fie ajutorul social, dacă stau cu mâinile în sân, așteptând lunar poștașul.

Astfel, șomerilor care nu vor participa, după o luna de stat acasă, la cursurile organizate de Ministerul Muncii, prin Agențiile județene de formare profesională, unde li se oferă posibilitatea de a se reangaja, li se va tăia șomajul.

În cazul în care aceștia se duc la cursuri, dar refuză două oferte consecutive de angajare, vor avea aceeași soartă precum cei care nu merg deloc.

„Dacă aceștia se complac în acea stare de șomaj și nu merg la cursuri, atunci nu mai merită acei bani. Cei care merg doar pentru a fi prezenți, ca să nu se spună că nu vor să muncească, dar refuză două oferte consecutive de muncă vor fi și ei scoși de la șomaj”, , a declarat deputatul PMP Petru Movilă, potrivit bzi.ro. Politicianul a anunțat că va depune în septembrie legea în Parlament.

AL PRESS

Despre admin 6694 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.