Percheziții la contrabandiști de țigări. Două persoane au fost reținute

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)au dispus, luni, reținerea a doi inculpați. Ei sunt cercetați pentru contrabandă cu țigări.

Ancheta făcută de DIICOT a scos la iveală faptul că, în 2024, în Timiș s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat specializat în contrabanda cu ţigări, constituit pe două paliere, de aprovizionare și de distribuție. Din probatoriul administrat a reieșit faptul că trei inculpați sprijiniți de alte persoane s-au aprovizionat cu țigaretele de contrabandă, urmând ca acestea să fie distribuite fie de la locațiile de depozitare, fie în anumite locuri de întâlnire, prin predare personală.  În urma celor șapte de percheziții domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate peste 5.245.000 de țigarete netimbrate ascunse într-un imobil și o remorcă frigorifică, 48 cartușe calibru 9 mm, precum și altele.

„Marți a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile”, au transmis, marți, reprezentanții DIICOT.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Caraș-Severin, ai Poliției Reșița, Poliției Caransebeș, Poliției Bocșa și Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Timiș. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.