Pentagonul semnalează un „număr tot mai mare’’ de OZN-uri din 1966 încoace

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Un „număr tot mai mare” de obiecte neidentificate a fost raportat pe cer în ultimii 20 de ani, a indicat un responsabil al Pentagonului în faţa congresmenilor americani, fără să confirme însă prezenţa vieţii extraterestre.

Armata americană are o bază de date cu aproximativ 400 de întâlniri cu OZN-uri raportate, a dezvăluit un oficial în cadrul primei audieri publice a Congresului pe această temă din 1966 încoace. Raportările „sunt frecvente și continuă”.

Au existat 11 incidente la limită între obiecte necunoscute și mijloace militare americane, a declarat directorul adjunct al Serviciului de informații al Marinei, Scott Bray. Pentagonul a făcut vâlvă anul trecut când a publicat un raport în care spunea că nu a găsit nicio dovadă a existenței extratereștrilor în urma acestor incidente.

Pentru prima dată după mai mult de 50 de ani, Congresul SUA a organizat o audiere publică dedicată „fenomenelor aeriene neidentificate”, notează AFP și Agerpres.

„De la începutul anilor 2000, am observat un număr tot mai mare de obiecte neautorizate sau neidentificate”, a declarat Scott Bray, director adjunct al serviciului de informaţii pentru US Navy.

Responsabilul a atribuit această creştere „eforturilor conside-rabile” ale armatei americane pentru „a destigmatiza actul de raportare a observărilor” şi progresului tehnologic.

Cu toate acestea, el a spus că nu a detectat nimic „care să suge-reze o origine non-terestră” acestor fenomene. Dar nici nu a exclus definitiv această posibilitate.

În iunie 2021, serviciile americane de informaţii americane au afirmat deja într-un raport mult aşteptat că nu există nicio dovadă a existenţei extratereştrilor, recunoscând în acelaşi timp că zeci de fenomene observate de piloţii militari nu pot fi explicate.

Unele ar putea fi explicate prin prezenţa dronelor sau a păsărilor care creează confuzie în sistemele radar ale armatei americane. Altele ar putea proveni din teste de echipamente sau de tehnologii militare efectuate de alte puteri, precum China sau Rusia.

Armata americană şi serviciile de informaţii americane se arată în primul rând interesate să determine dacă aceste „fenomene aeriene neidentificate” pot fi legate de ameninţări împotriva Statelor Unite.

„Fenomenele aeriene neidentificate constituie o potenţială ameninţare la adresa securităţii naţionale”, a avertizat alesul democrat André Carson, şeful comisiei parlamentare la originea audierii.

„Şi trebuie tratate ca atare”, a adăugat congresmenul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.