Pensiile securiștilor din regimul comunist vor fi reduse. În Polonia!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Guvernul polonez se gândește să impună o lege care să reglementeze reducerea pensiilor pe care le primesc foștii angajați ai securității din timpul regimului comunist (în Polonia, 1945 – 1989), ale căror venituri sunt de regulă, mai mari decât pensia medie a cetățenilor polonezi.

Această măsură ar putea afecta circa 32.000 de pensionari care au acționat din ordinele regimului comunist. „Vrem să restaurăm dreptatea socială în Polonia”, a declarat vineri șefa guvernului polonez, Beata Szydlo.

„La un sfert de secol de la sfârșitul regimului comunist în Polonia, funcționarii care făceau parte din acest sistem criminal încă mai beneficiază de pensii mari”, a continuat Szydlo, pensii care adesea sunt mult mai consistente decât pensiile de la stat pe care le primesc persoanele care au suferit represiuni în acea perioadă, a adăugat Szydlo.

Ministrul de interne Mariusz Blaszczak a declarat că dacă va fi adoptată măsura, statul polonez ar putea economisi aproximativ 500 de milioane de zloți pe an (circa 113 milioane de euro).

AL PRESS

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Toate drepturile rezervate AL LUGOJPRESS 2023 | Actualitatea Online