Patru pelerini merg pe jos fără hrană 1000 de km pentru a promova postul doar cu apă ca tratament terapeutic

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Patru pelerini care au plecat din Iași spre București în aventura vieții lor – un pelerinaj pe jos fără hrană -, cel mai lung din lume, de 1000 km, se apropie zilele acestea de jumătatea traseului, scrie ZiaruldeIași. Luni au ajuns la Gherla (video) urmând ca azi să intre în Cluj și teoretic vor fi la jumătatea timpului petrecut în mers și în nemâncare totală. Pelerinii se roagă pe drum și pentru pace în Ucraina, spune părintele Iustin Petre, care le-a dat binecuvântarea sa (video în bază). După care urmează Alba Iulia. La București, pelerinii vor fi așteptați la paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului de părintele Ciprian Grădinaru, spune organizatorul. Traseul pelerinajului absolut inedit este disponibil pe site-ul Asociației Postul Terapeutic.

Un milion de pași pentru Dumnezeu – se intitulează marșul pornit de Cezar Elisei (foto stânga sus), președintele Asociației Postului Terapeutic – un pelerinaj pedestru de 1000 km care a început pe 7 mai în Iași și se va încheia la București pe 29 mai. „În total vor fi peste 1.000.000 de pași făcuți fără hrană, doar cu apă, ca jertfă pentru pace, pentru liniște, pentru promovarea postului și ridicarea unei clinici de post în țara noastră.” – spune Cezar Elisei într-un clip video de prezentare în care mai vorbesc și alți trei colegi ai săi care participă de asemenea la pelerinajul pedestru.

„Vă puteți ruga pentru bunul mers al acestui demers, puteți posti măcar o zi, puteți merge alături de noi sau puteți contribui material pentru a sprijini cauza pentru care facem această jertfă. Contact Asociația Postului Terapeutic – 0332.802.834.”, mai spune Cezar Elisei.

Cele mai mari probleme până acum le-au ridicat zonele de munte în pantă, precum Trecerea Mestecăniș și Pasul Tihuța. Echipa a fost cazată la Bistrița și după care a pornit spre Beclean – Gherla – Cluj. Probleme de sănătate au apărut la picioare din cauza febrei musculare și a încălțămintei care nu este produsă pentru asemenea trasee extreme, însă maseurul echipei a reușit să îi țină pe toți participanții într-o stare bună pentru mers.

O altă problemă sunt și arsurile solare, însă pe lângă postirea prelungită și febra musculară avansată, prima devine simplu de tratat sau chiar de ignorat. „Am o mare bucurie interioară pentru faptul că reușim să parcurgem traseul zi după zi și să experimentăm cu toții ceea ce doar am povestit în carte (Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apă, Ed. Meridiane Publishing) sau la conferințe – despre efectele minunate ale postului cu apă îmbinat cu rugăciunea. Parcă pe măsură ce trec kilometrii suntem mai bine, mai puternici și mai determinați să ajungem la capăt. Dar, vă mărturisesc, doar rugăciunea și încrederea deplină în Dumnezeu ne ține bine în tot acest timp”, a spus Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic, organizatorul acestui demers inedit.

După ce au trecut peste durerile inerente din primele zile ale pelerinajului, ceilalți participanți au început să se bucure treptat de alte beneficii ale postului cu apă și anume beneficiul mental: au început să gândească mai lucid.

„Am avut dureri dar acum am ajuns să nu mai spun nimic. Nu că nu aș avea ce, dar parcă numai vreau, interiorizez mai mult și din când în când emană gândurile de parcă ar fi adevăruri. Mi-am dat seama că noi nu am fi putut face acest pelerinaj dacă nu am fi fost împreună cu Dumnezeu și am mai realizat că noi nu facem acest drum de nevoie ci de bunăvoie”, a spus Iulian Crăciun.

„În toate aceste zile în care merg, mă gândesc și îmi explic cum puteau bunicii mei să meargă la câmp, la prășit, după ce dimineață beau doar apă și în desagă aveau doar mămăligă și ceapă. Dieta mai săracă aduce beneficii extraordinare pentru sănătate, ca să numai spunem despre beneficiile uriașe ale postului cu apă. De aceste beneficii ne bucurăm și noi acum, și anume: o energie deosebită care ne permite să facem acești kilometri fără să mâncăm, dar și cu o mare bucurie în suflet – care este tot un beneficiu al postului”, a spus Florina Kristo, decana de vârstă (69 ani) a pelerinajului.

Ajuns mai târziu în pelerinaj, domnul Vasile Bârzu din Galați (67 ani) s-a integrat bine și își dorește mult să ducă la bun sfârșit această încercare. Preparator de creme din plante medicinale, el are o experiență de zeci de ani de umblat pe munți, dar are și experiența postului cu apă. „Am o deosebită bucurie în acest pelerinaj să descopăr o Românie credincioasă, să văd troițe pe drum aproape la fiecare casă și să văd bisericile în stare foarte bună. Sunt deosebit de încântat că pot participa la acest demers deosebit”, a spus Vasile Bârzu, citat de ZiaruldeIași.

Pelerinajul pedestru de 1000 km fără alimente a fost inițiat de Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic cu scopul de a promova postul doar cu apă ca tratament pentru o serie întreagă de boli, pentru a face cunoscut planul ridicării unei clinici de post și în țara noastră, dar și pentru pace în țara noastră și iertarea păcatelor. Acest pelerinaj în desfășurare este cel mai lung din lume ca distanță și ca întindere în timp. După ce vor termina postul de 23-24 de zile doar cu apă, participanții vor trece printr-o perioadă de circa 10-14 zile de restaurare alimentară specială, fiind obligați să consume doar alimente lichide sau semi-lichide și fără aport de sare sau proteine de origine animală.

Pr. Iustin Petre, starețul Mănăstirii Sf. Ioan Casian din Constanța a dat binecuvântarea pelerinilor care au pornit sâmbătă, 7 mai 2022, în pelerinajul pedestru de 23 de zile doar cu apă de la Iași la București, 1020 km.

Despre admin 6446 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.