Patrimonium Banaticum, revistă gratuită de promovare și protejare a patrimoniului, editată de DJC Timiș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

24 de specialiști și aproape 20 de articole grupate în aproximativ 350 de pagini. Direcția Județeană pentru Cultură Timiș propune cititorilor interesați de soarta patrimoniului cultural al județului Timiș, un nou număr al revistei Patrimonium Banaticum: al VI-lea. Acesta apare după mai bine de zece ani în care, din motive obiective, apariția revistei a fost întreruptă.

Această publicație este una foarte importantă pentru toți cei care sunt interesați de patrimoniu cultural al acestei zone și nu numai. Am strâns între copertele ei articole interesante atât pentru specialiști cât și pentru publicul larg, pe subiecte legate de patrimoniu mobil, imobil, restaurare sau istorie. Sunt materiale scrise de oameni care… se simt bine în acest domeniu: al protejării, promovării și conservării patrimoniului cultural.“ – spune Victor Bunoiu, coorodnator al proiectului.

O idee bună trebuie continuată. După un deceniu de absență a revistei Patrimonium Banaticum am decis, împreună cu colegii mei de la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș să reluăm această publicație care a fost și este necesară pentru istoria eforturilor de cercetare și valorificare a patrimoniului din Banat și vestul României. Un patrimoniu bogat și relevant pentru identitatea noastră, insuficient cercetat, esențial însă pentru identitatea noastră ca popor și comunitate.” , spune Sorin Vlad Predescu, director al Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

Volumul este structurat pe șase secțiuni: Patrimoniu arheologic, Patrimoniu arhitectural, Patrimoniu mobil, Conservare-restaurare patrimoniu, Legislație patrimoniu, management cultural, educație culturală și Istorie. El poate fi accesat gratuit, în format electronic, pe pagina Direcției Județene pentru Cultură Timiș: www.culturatimis.ro Varianta tipărită a publicației va fi lansată la începutul lunii septembrie în cadrul unui eveniment mai amplu care va reuni specialiști din întreaga țară și va avea ca temă protejarea patrimoniului cultural.

AL PRESS

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.