Partidul Ecologist Român îi cere Președintelui Klaus Iohannis​ să respecte art. 103 din Constituție

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Partidul Ecologist Român îi cere Președintelui Klaus Iohannis​ să respecte art. 103 din Constituți României. Conform acestui articol, “Candidatul pentru funcţia de Prim-Ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului”.

Calculând din data de 17 ianuarie 2018 când a fost desemnată Viorica Dancilă ca Prim-Ministru și până azi, 29 ianuarie 2018, când are loc convocarea Parlamentului pentru o sesiune extraordinară, sunt exact 12 zile.

Prin urmare, fără alte analize juridice, Partidul Ecologist Român îi cere lui Klaus Iohannis să respecte și să aplice prevederile Constituționale. Având in vedere că Președintele României este garantul respectării Constituției și că alianța PSD-Alde nu a respetat termenul de învestire, ne asteptăm ca urmatorul pas al lui Klaus Iohannis să fie stabilirea unei zile pentru noi consultări cu partidele parlamentare, cu scopul desemnării altui premier.

Acceptarea încălcarii art. 103, urmată de demararea votului de investire al Prim-Ministrului vor demonstra blatul intre Iohannis și PSD, despre care vorbesc de la episodul Grindeanu incoace.

Ori, tinând cont că deja au trecut 2 zile și nu ati avut o reacție, pe lângă blatul confirmat, vă acuzăm de încălcarea prevederilor constituționale, practică devenită un „sport national” pentru clasa politică și instituțiile Statului.

Dănuț POP
Președinte PER

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. Stati blind, ce sa respecte cind el cu gurita lui a spus ca le mai da inca o sansa.
    Daca era vorba despre respect fata de Constitutie si Tara, nu le mai acorda a treia incercare de spoliere a locuitorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.