Parlamentarii interzic Poliţiei Rutiere să mai stea la pândă şi cer ca toate maşinile de poliţie să fie inscripţionate

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Aleşii neamului cer reguli mult mai stricte pentru poliţiştii de la Rutieră după ce tot mai mulţi şoferi s-au plâns de metodele la care apelează aceştia din urmă. În acest sens, deputatul liberal Ion Bălan a depus la Parlament un proiect de lege.

Dacă va fi adoptat, acesta le va interzice oamenilor legii să mai stea la pândă pentru a da amenzi, şi mai mult decât atât, va stipula că toate maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate (mai ales cele cu radar), iar agenţii trebuie să poarte obligatoriu uniformă atunci când îşi exercită atribuţiile.

Bălan susţine că a venit cu această iniţiativa după ce a fost chiar el protagonistul unui astfel de moment: „Fiind în drum dinspre Suceava spre Iaşi, undeva o maşină roşie ne făcea din faruri. Ne-am dat în dreapta crezând că vor să ne depăşească, pentru că apoi să aflăm că e poliţia rutieră în acea maşină şi avea montat un radar.”

Ideile acestuia sunt susţinute şi de un coleg din coaliţia de guvernare, care mai propune ca în toate localităţile să fie aceeaşi limita de viteză – ori 50 de kilometri pe oră, ori 70. În plus, acesta este de părere că ar trebui aplicat principiul „Nu deranjezi, nu eşti amendat”, care funcţionează momentan în Beijing.

AL PRESS

Despre admin 6350 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.