Părinții vor primi zile libere plătite pentru perioada în care copiii lor învață online

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Părinţii ai căror elevi sunt nevoiți să facă școală online sau în sistem hibrid vor putea beneficia de zile libere plătite, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan. Un proiect de ordonanţă de urgenţă a fost înaintat Guvernului și a avut deja o primă lectură. Practic, părinții vor putea primi aceste zile libere pentru a sta acasă cu copiii. Măsura se va aplica pe toată perioada stării de alertă.

„Ministerul Muncii este în măsură să prezinte o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu”,

a spus Turcan. Aceasta a precizat că părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.