Parcarea restaurantului „J’adore” va fi demolată, „pentru că a fost construită ilegal”, spune primarul

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că restaurantul „J’adore” își desfășoară activitatea în baza unor artificii puse la cale de funcționari din Primăria Lu-goj, în baza cărora operatorul locației beneficiază ilegal de dreptul de a func-ționa, parcarea restaurantului-pensiune fiind construită ilegal, pe un teren aparținând municipalității.

„J’adore” funcționează în baza unor artificii puse la cale de funcționari din Primăria Lugoj, în baza cărora ope-ratorul locației beneficiază ilegal de dreptul de a funcționa. Un loc care se bucură de aprecierea consumatorilor se dovedește a fi într-o situație total nepotrivită.

Mă gândesc la oamenii care au investit aici și care, în ciuda investiției uriașe pe care au făcut-o, au ales să beneficieze de sprijinul oferit în mod nelegal de funcționari din primărie dar și de fostul primar, punându-și în pericol întreaga investiție, în loc să aleagă drumul corect.

Pe scurt, în decembrie 2013, proprietarii au obținut o autorizație de construire pentru o casă (parte, etaj și mansardă) și anexe la parter. O casă cu câteva zeci de dormitoare, cu un living de peste 1.200 de metri pătrați și fără parcare.

În 2015, proprietarii, după ridicarea „casei”, au solicitat schimbarea destinației acesteia în pensiune, restaurant și anexe. Iar Primăria, prin primar, arhitect șef și secretar au acceptat. Pe primar, l-ați demis dvs., lugojenii. De restul funcționarilor se va ocupa Justiția, după ce vom lua măsurile legale ce se impun”,

a anunțat Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj.

Edilul lugojean a mai menționat că angajații Primăriei Lugoj au dat toate aprobările deși, în conformitate cu PUG-ul Lugojului (UTR 19 – unitatea teritorială de referință 19), în acea zonă nu este permisă construirea de clădiri cu funcțiunea de pensiune sau restaurant.

„Cel mai grav este însă că terenul aferent parcării se află în proprietatea Municipiului Lugoj, proprietarii clă-dirilor folosindu-l în mod nelegal. Fără o parcare (cu un anumit număr de locuri), tot acest complex nu poate funcționa legal. Deci va trebui închis până la reglementarea situației (dacă va fi juridic posibil). Mai mult, colegii din primărie care emit autorizații de funcționare pentru astfel de activități au încălcat la rândul lor legea, autori-zând această activitate”,

spune primarul Claudiu Buciu.

Edilul-șef susține că parcarea cons-truită ilegal va putea fi desființată pe cale administrativă, conform articolului 33 din Legea 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fără emiterea unei auto-rizaţii de desfiinţare, fără sesizarea instanţelor judecătoreşti şi pe cheltuiala contravenientului.

„Intrarea în legalitate cu privire la această situație va consta în demolarea integrală a parcării din fața restaurantului J’Adore, astfel încât terenul deținut de Municipiul Lugoj să rămână fără sarcini. Doar astfel, ulterior demolării, terenul va putea face obiectul unei proceduri de atribuire.

Sper ca deținătorii J’adore să accepte în al 12-lea ceas că lucrurile trebuie să intre în legalitate și să facă ceea ce este necesar în acest sens, respectiv să demoleze singuri parcarea și să plătească Municipiului Lugoj costurile utilizării acestui teren pentru cei cinci ani de activitate.

Doar apoi vor putea să solicite utilizarea acestuia, în limitele legii și doar pentru o parte din terenul ocupat în prezent”,

a mai menționat primarul Claudiu Buciu.

 

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.