Palatul Versailles va rămâne închis, la fel și muzeul Luvru

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Palatul Versailles a fost evacuat marţi după-masă, după o alertă cu bombă, şi va rămâne închis. Asta după ce sâmbătă la prânz a fost închis muzeul Luvru, cel mai mare din lume, tot „din motive de securitate”.

Turiștii au fost evacuați pentru măsuri sporite de securitate.

„Din motive de securitate, Palatul Versailles îşi evacuează vizitatorii şi îşi închide porţile”, a anunţat instituţia. Postul BFM TV, care citează surse din poliţie, a transmis că o echipă de genişti s-a deplasat la Palatul Versailles, potrivit Reuters.

Palatul a fost evacuat şi sâmbătă după amiază, tot după o alertă cu bombă transmisă prin intermediul unui mesaj anonim postat pe site-ul moncommissariat.fr.

Franţa a decis la 13 octombrie să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la „urgenţă de atentat’’, cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, care permite mobilizarea excepţională a mijloacelor antiteroriste, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, care a fost înjunghiat în faţa unui liceu din oraşul Arras (nordul Franţei) de către un tânăr radicalizat.

Carmen Melania BIZĂU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.