Ordin de restricție împotriva clanurilor care vor să pună mâna pe casele vecinilor! Alfred Simonis anunță modificarea Codului Penal

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Președintele Camerei Deputaților anunță modificarea Codului Penal, care înăsprește pedeapsa pentru tulburarea posesiei și, în același timp, oferă protecție celor hărțuiți printr-un ordin de restricție.

Alfred Simonis spune că această inițiativă a pornit în urma scandalurilor pe care mai multe clanuri din Timișoara le-au avut și era necesar să intervină pentru a stopa aceste abuzuri și pentru protecția oamenilor.

„Ordin de restricție împotriva clanurilor care vor să pună mâna pe casele timișorenilor! Am adoptat astăzi în Camera Deputaților o modificare a Codului Penal prin care se va putea institui ordin de restricție persoanelor care își agresează fizic sau verbal vecinii. Această inițiativă a pornit în urma scandalurilor pe care mai multe clanuri din Timișoara le-au avut și era necesar să intervenim pentru a stopa aceste abuzuri și pentru protecția oamenilor.

Știm cu toții ceea ce s-a întâmplat atâția ani în Timișoara, unde mai multe clanuri au constrâns locuitorii anumitor imobile să își vândă locuințele la prețuri derizorii. Mulți timișoreni au fost, și încă sunt, de-a dreptul terorizați de vecinii lor, sunt constrânși prin metode incredibile să își vândă casele, dar am identificat un mecanism prin care se poate institui un ordin de restricție față de vecinii agresivi și se poate începe urmărire penală asupra acestora. După ce această lege va intra în vigoare, lucrurile trebuie să intre pe un făgaș normal și astfel de fapte să nu se mai petreacă, iar, în cazul în care astfel de abuzuri mai au loc, instituțiile statului au cadrul legislativ necesar pentru a lua măsuri ferme împotriva clanurilor care de ani de zile efectiv terorizează cetățeni de bună credință.

Este un prim demers în acest sens, iar în perioada următoare, în măsura în care vom identifica și alte acte normative pe care trebuie să le modificăm o vom face pentru a asigura o protecție și mai mare a celor abuzați de clanurile amintite”, spune președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.