Oraşul unde toţi oamenii locuiesc în acelaşi bloc. Clădirea are o clinică, biserică şi poliţie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Whittier este supranumit „cel mai ciudat oraş din Alaska”, dar poate fi considerat cu uşurinţă drept cel mai ciudat oraş din lume. Şi asta pentru că are o particularitate nemaiîntâlnită  altundeva pe planetă: toţi oamenii din oraş locuiesc în acelaşi bloc.

Whittier se află la aproximativ 100 de kilometri distanţă de Anchorage, cel mai important oraş din Alaska. Localitatea este înconjurată de gheţari şi munţi înzăpeziţi şi are un singur bloc. În această clădire stau toţi cei 272 de locuitori ai oraşului. Potrivit DailyStar, blocul are 14 etaje şi are o biserică, o secţie de poliţie, o clinică, un magazin, o piaţă şi un oficiu poştal, practic toate facilităţile de care oamenii au nevoie pentru a duce o viaţă normală.

Clădirea, construită de inginerii armatei americane

Clădirea este conectată la o şcoală printr-un tunel subteran, săpat în munte. Prin acelaşi tunel se face şi accesul către oraş. Blocul, cu 150 de apartamente, a fost denumit iniţial Hodge Towers, apoi redenumit Begich Towers. El a fost dezvoltat de armata americană în timpul celui de-al Doile Război Mondial, iar oraşul a fost folosit drept port militar şi bază logistică. Oraşul este în acest moment un punct de lansare popular pentru croaziere, inclusiv pentru “Prince William Sound”, o croazieră populară printre gheţari. Oamenii care trăiesc aici sunt mândri de oraşul şi spun că nu s-ar muta niciodată. “Oamenii cred că este ciudat. Dacă aș avea un singur cuvânt, aș spune că este magic”, a declarat Anna Dickerson, o localnică din Whittier. “Cred că ceea ce nu realizează oamenii este că este ca o clădire de apartamente și că este la fel ca un apartament într-un oraș mare. Așa că, pentru mine, nu este atât de ciudat. Acolo am crescut – am crescut într-un oraș mare în care toată lumea locuia într-o clădire de apartamente… dar nu în tot orașul”, a declarat Erika Thompson, profesoară la şcoala din oraş.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.