Cum trăiesc oamenii la -50 de grade, în orașul cu cele mai mici temperaturi din lume

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Temperaturile în cel mai rece oraș din lume au scăzut din nou până la -50 de grade Celsius. Orașul Yakutsk din estul Siberiei, considerat pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai reci locuri din lume, a înregistrat temperaturi negative neobişnuite pentru o perioadă lungă de timp.

Ianuarie este cea mai rece lună și, deși sunt obișnuiți cu temperaturile de îngheț, locuitorii din regiunea îndepărtată iau măsuri de precauție suplimentare pentru a se încălzi. „Nu poți să lupți cu vremea”, a declarat pentru Reuters un locuitor care purta două fulare, mai multe straturi de mănuși, fesuri și glugi:

„Fie te adaptezi și te îmbraci în consecință, fie suferi de frig”. Pentru a se proteja de frig, locuitorii au recurs la purtarea mai multor straturi de haine, care, potrivit acestora, este singura soluție. „Îmbrăcați-vă călduros. În straturi, ca o varză”, a declarat pentru CNN un alt rezident care vindea pește congelat la o piață locală.

În 2018, spun unii locuitori, a fost atât de frig, încât le-au îngheţat până şi genele. Casă pentru aproape un milion de locuitori, iernile în Yakutsk pot fi extreme, chiar și pentru ”standardele” rusești.

Pe lângă iernile neobişnuit de reci, orașul a atras atenția internațională în iulie, când, în urma unor incendii de vegetaţie care au devastat pădurile, regiunea a fost acoperită de un fum gros. Oamenii de știință și-au exprimat profunda îngrijorare cu privire la frecvența tot mai mare a incendiilor provocate de schimbările climatice din Arctica Siberiană.

   Carmen BIZĂU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.