Orășelul Siguranței, implementat cu sprijinul administrației lugojene

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consiliul Județean Timiș a introdus anul acesta primul program de bugetare participativă din istoria administrației județene, inițiativă care a atras 69 de propuneri de proiecte din partea timișenilor. Asociația Civilug din Lugoj a participat cu proiectul „Orășelul Siguranței -MiniLug”, care a fost declarat câștigător alături de inițiativa comunității din Dumbrăvița.

După încheierea procedurilor de desemnare a celor doi câștigători, reprezentanții Civilug au participat la o primă discuție comună cu cele două autorități publice antrenate în realizarea proiectului, Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Lugoj.

Astfel, s-au trasat liniile de acțiune a celor trei actori implicați, administrația lugojeană asumându-și rolul de partener în implementarea proiectului, iar ulterior de administrator al obiectivului. De asemenea, terenul pe care se va realiza Orășelul Siguranței aparține domeniului public al municipiului Lugoj, a fost pus la dispoziție de administrația locală și se află în zona fostei herghelii lugojene, pe strada Traian Vuia.

Stabilirea detaliilor tehnice și inițierea procedurilor care preced demararea lucrărilor sunt de competența celor două autorități publice, Asociația Civilug urmând a se implica doar prin acțiuni de voluntariat, atât în etapa de implementare, cât și în ceea ce privește administrarea parcului.

Proiectul propus de Asociația Civilug constă în realizarea unui  orășel în miniatură, unde copiii vor avea posibilitatea să învețe prin joacă regulile de circulație, să deprindă abilități practice în utilizarea bicicletei, a trotinetei sau a kartului și să își însușească noțiuni de bază privind rolul unor clădiri emblematice în spațiul citadin.

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.