Oamenii super-bogați ai lumii cer să plătească impozite mai mari pe avere

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Abigail Disney, nepoata lui Roy Disney, care împreună cu Walt Disney a fondat compania Walt Disney în 1923, crede că bogaţii lumii ar trebui să plătească mai multe impozite. Miliardara a donat, până acum, 72 de milioane de dolari în scopuri caritabile.

Abigail Disney, nepoata creatorilor companiei Walt Disney, se descrie ca fiind „mult prea bogată” şi crede că miliardarii lumii ar trebui să plătească mai multe impozite. Femeia recunoaşte că în tinereţe nu şi-a dat seama că banii o fac nefericită, scrie The Guardian.

Însă de când a realizat acest lucru, Abigail a donat 72 de milioane de dolari în scopuri caritabile, mai ales pentru grupurile care ajută femeile aflate în închisoare, femeile infectate cu HIV şi victimele violenţei domestice. Dar a oferi nu este suficient pentru ea. Moştenitoarea imperiului Disney vrea ca Guvernul să o taxeze mai mult, atât pe ea cât şi pe toţi bogaţii lumii.

Moştenitoarea imperiului Disney recunoaşte că banii nu o fac fericită şi cere: „Măriţi-mi impozitele”. „ştim de mult că în lume există inegalitate”, a declarat Abigail Disney. „Dar acum pandemia ne-a arătat-o ​​tuturor, şi nimeni nu mai poate ignora această situaţie.

Pe tot parcursul pandemiei, cei mai săraci au fost obligaţi să continue să muncească, riscându-şi viaţa, în timp ce cetăţenii bogaţii au rămas acasă. şi cei care lucrează în domenii esenţiale pentru a salva vieţi plătesc, proporţional, impozite mai mari decât cei mai bogaţi, care stau în siguranţă acasă”.

Abigail Disney face parte dintr-un grup mic, dar în creştere, de oameni super-bogaţi care cer să plătească impozite mai mari pe avere. Mişcarea „Patriotic Millionaires” a început în 2010 şi îi include şi pe muzicianul Moby şi pe Ben Cohen, cofondatorul companiei Ben & Jerry. Ulterior a devenit o organizaţie globală cu mai mult de 200 de membri, care se descriu ca „mândri trădători ai clasei lor sociale”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.