O zi dedicată lugojenilor, în cadrul Festivalului Internațional Lugoj Clasic

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ediția a VI-a a Festivalului Lugoj Clasic a surprins publicul lugojean cu o zi dedicată locuitorilor orașului. Ziua de 27 septembrie a marcat prin programele culturale Speranțe pentru mâine și Stele de azi includerea copiilor și adulților din Lugoj în desfășurarea activităților cultural-educative și artistice.

Prima manifestare culturală a avut loc la Școala Gimnazială de Muzică Filaret Barbu, urmând apoi ce-a de-a doua, la Casa Bredicenilor, loc consacrat deja ca parte din istoria orașului. Invitații au respectat toate măsurile impuse de pandemia Covid-19 și s-au prezentat la intrare cu un certificat verde.

Momentele frumoase de dimineață au fost dăruite de elevi. Cei de la Școala Gimnazială de Muzică Filaret Barbu au susținut un recital instrumental, iar cei de la Centru Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandru Roșca au pregătit o expoziție de desen.

Aceștia sunt speranțele noastre pentru mâine, cei care prin modelele oferite vor încerca să atingă în timp stelele de azi. Seara, publicul lugojean a luat parte la un concert de canzonette și zarzuele susținut de Liviu Indricău, originar din Lugoj, actualmente solist al Operei Naționale din București.

Acesta a fost acompaniat la pian de Raluca Miclăuș. Din repertoriul său nu au lipsit lucrări muzicale celebre precum: No puede ser de Pablo Sorozabal, Mattinata de Ruggero Leoncavallo, Funiculi Funicula de Luigi Denza sau O surdato nnamurato de Enrico Cannio.

Cel mai emoționant moment al serii a fost cu siguranță cel în care a interpretat piesa Mamma de Cezare Andrea Bixio, pe care i-a dedicat-o mamei sale, prezentă în sală. Un alt moment imprevizibil, atât pentru auditoriu, cât și pentru mezzosoprana Aura Twarowska, a fost cel în care tenorul a invitat-o pe aceasta să i se alăture pentru a interpreta împreună Non ti scordar di me de Ernesto de Curtis.

Aflându-se la Casa Bredicenilor, tenorul Liviu Indricău nu putea încheia seara fără a cânta măcar un cântec din compoziția lui Tiberiu Brediceanu (Turturea din valea seacă). Ca bis, tenorul a prezentat celebra piesă napoletană O sole mio de Eduardo di Capua si aplauzele publicului au răsunat îndelung…

Diandra DAVID

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.