O singură medie și fără teze, din anul școlar 2022-2023

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Elevilor le va fi încheiată o singură medie pe tot parcursul anului școlar, iar tezele nu vor mai fi obligatorii, urmând să rămână la latitudinea fiecărui profesor cum și câte evaluări va face.

În perioada următoare urmează să fie anunțată modificarea Regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Aceste modificări au fost conturate în urma analizelor făcute de specialiștii în științele educației, după ce ministrul Educației a anunțat că structura anului școlar va fi schimbată radical – în loc de semestre vor exista 5 module de învățare, care vor alterna cu cinci vacanțe.

♦ S-a conturat decizia că va exista o singură medie pe tot parcursul anului școlar, așa cum este în mai multe state, și va fi eliminată obligativitatea tezelor.

♦ Ideea este de a simplifica procesul și de a lăsa libertate profesorilor să decidă câte evaluări vor face, cum le vor face și câte note vor da.

♦ Obligativitatea eliminării tezelor nu în-seamnă și interdicția ca un profesor să dea în continuare teze, dacă așa consideră.

Aceste modificări vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2022-2023, odată cu schimbarea radicală a structurii anului școlar.

Cum va fi modificată structura anului școlar

Noul an şcolar va începe în prima zi de luni din septembrie (4 septembrie 2023) şi se va încheia în 16 iunie. O altă noutate este şi introducerea, pe lângă Şcoala Altfel, şi a programului Săptămâna Verde. Acesta va fi inclus în modulele 4 și 5, la alegerea școlilor.

Noua structură a anului școlar:

Modulul 1: 5 septembrie – 21 octombrie

Vacanța de toamnă pentru toți elevii: 24-30 octombrie

Modulul 2: 31 octombrie – 22 decembrie

A doua vacanță, cea de iarnă: 23 decembrie – 8 ianuarie 2023

Modulul 3: Va începe în 9 ianuarie și se va derula până în luna februarie

A treia vacanță – de o săptămână – poa-te fi acordată în a doua săptămînă, în a treia săptămînă sau în a patra săptămână din fe-bruarie, la decizia fiecărui inspectorat școlar

Modulul 4: Începe după vacanța din februarie și se va desfășura până în preajma sărbătorilor de Paște

A patra vacanță: 8 aprilie – 23 aprilie

Modulul 5, ultimul: 24 aprilie – 16 iunie

Vacanța de vară: 17 iunie – 4 septembrie

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.