O româncă va plăti despăgubiri de 292 de euro pentru un furt de diamante de 5,3 milioane de euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O femeie cu origini româneşti au reuşit să fure diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline (5,3 milioane de euro), înlocuind pietrele preţioase cu pietre obişnuite de grădină. Femeia a fost condamnată să plătească despăgubiri în valoare de 244 de lire sterline (292 de euro).

Lulu Lăcătuş, de 60 de ani, a fost condamnată la 5 ani şi jumătate pentru complicitate la jaf şi plata unor despăgubiri de nici 300 de euro. În 2016, femeia s-a prezentat drept „Anna” – expert în diamante – şi a reuşit să fure 7 pietre preţioase de la Boodles, un magazin de bijuterii care o angajase să le evalueze. Lulu Lăcătuş nu a acţionat singură. În nici 3 ore de la furt, femeia se afla deja în Franţa, iar diamanetele nu au mai fost găsite niciodată. Judecătorii au observat rapid că nu au cum să recupereze prejudiciul de la femeie.

Aceasta avea în conturi doar 293 de lire, aşa că fost condamnată să plătească despăgubiri de 244 de lire sterline. Procurorii englezi au declarat la acea vreme că acesta a fost cel mai mare jaf de diamante din istoria Marii Britanii. Ceilalţi doi complici ai femeii au fost condamnaţi la câte 3 ani şi 8 luni de închisoare după ce au pledat vinovaţi. Lulu Lăcătuş s-a născut în România, dar trăia de foarte mult în Franţa. Femeia era cunoscută autorităţilor europene după ce a furat 400.000 de euro din Elveţia şi a primit trei condamnări în Franţa.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.