O rețetă specială din Istanbul, de sub podul Galata: Balik Ekmek (Pește în pâine sau Galata Bridge)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Rețeta Balik Ekmek (pește în pâine) este o rețetă turcească, un preparat simplu cu un gust special și servire rapidă.

Rețeta a fost preluată din Istanbul, de sub Podul Galatei (podul care leagă zona Tacskim-Tunel de Sultanahmet) și poate fi testată la Peter’s Kitchen, pe strada Speranței, Nr. 6, Sector 2, București.

Ingrediente:

  • 90/100 g file de macrou (neafumat)
  • ½ ceapăroșie
  • ½ roșie proaspătă
  • 1 buc. ciabatta (sau o jumătate de pâine normală)
  • ½ legaturăpătrunjelproaspăt
  • Zeama de la ½ lămâie
  • 1 linguriță maioneză light
  • ½ linguriță ulei de măsline extravirgin
  • Sumac
  • Piper proaspat macinat
  • Sare

Mod de preparare

Macroul se spală bine, se șterge cu un prosop de hârtie și se asează pe o tigaie din teflon încinsă în prealabil, pe partea cu pielea.

Pentru a rămâne suculent, peștele se gătește maximum 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, stropit cu suc de lămâie și asezonat cu sare și piper.

Ceapa, roșia și pătrunjelul se toacă mărunt, din cuțit, se asezonează și se amestecă cu pătrunjelul, uleiul de măsline și sumacul.

Între timp, se taie în jumatate, pe orizontală, chifla de ciabatta (sau jumătatea de pâine) iar partea de jos se unge cu maioneza.

Se montează macroul pe felia de ciabatta și se adaugă peste el tocătura de legume.

Mod de servire

Se poate servi cu cartofi la cuptor sau prăjiți însă rețeta autentică este fără garnitură.

Timp de preparate: 15 minute

Porții: 1 porție.

Secretele Bucătarului

Maioneza se poate înlocui cu iaurt gras.

Pentru a respecta rețeta autentică, ciabatta poate fi înlocuită cu jumătate de pâine normală.
Despre Peter’s Kitchen

Deschis în 2014, Bistro Peter’s Kitchen oferă preparate specifice bucătăriei europene create de chef-ul Gaetano Migliorato.

Restaurantul organizează săptămânal evenimente tematice, degustări de vinuri, testări gratuite de produse: în fiecare joi, de la ora 19 este organizat evenimentul ”Free dinner” în cadrul căruia mâncarea din meniul evenimentului poate fi testată gratuit iar în fiecare vineri pot fi testate meniuri speciale, preparate din pește de captură.

Zilnic, de luni până vineri, între orele 12-15, toate produsele culinare din meniul Peter’s Kitchen beneficiază de o reducere de 20%.

Sub Motto-ul: ”Pentru oameni pasionați de bun gust și gust bun!”, Peter’s Kitchen Bistro reinventează conceptul de bistro în centrul Bucureștiului, strada Speranței nr. 6, sector 2.

Contact
Peter’s Kitchen
Relatii cu presa: larisa.toader@russenart.ro

Telefon: 021.312.02.42/ 0747.810.473
Website: www.peterskitchen.ro

AL PRESS

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.