O rețetă de pizza pentru Valentine’s Day: Floare îndrăgostită

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Retetă creată de Florarul Sef de la Pizza Flower, Traian Titirisca, pentru a sărbători Valentine’s Day și Dragobetele. Rețeta poate fi testată prin comenzi la domiciliu în perioada 13 – 25 februarie 2017.

Ingrediente pentru fiecare Floare îndrăgostită

220 g. aluat
• 140 g. Făină albă 00
• 1 g. Drojdie proaspătă
• 175 ml. Apă filtrată
• 4 g. Sare de mare

Topping
• sos de rosii cu busuioc proaspat 45 g.
• mozzarella 100 g.
• șuncă de Praga 50 g.
• bacon 50 g.
• branza cu mucegai verde 20 g.
• sos alb pe bază de smântână 40 g.
• oregano

Mod de preparare aluat

Se pune drojdia în apă călduță și se lasă la dospit 10-15 minute, la căldură formandu-se o „maia”. Între timp se cerne făina, se face o gaură în mijlocul ei și se adaugă maiaua, frământându-se timp de 10 minute, dinspre exterior spre interior, adăugând mereu apă călduță.

Se lasă la dospit minim 30 minute pana aproape își dublează volumul. Apoi se lasă aluatul să se odihnească peste noapte, in frigider.

Mod de preparare „floare îndrăgostită”

Se întinde aluatul în formă de floare, se unge cu sos de roșii, se presară cu mozzarella, șuncă de Praga, bacon, brânză cu mucegai verde și se adaugă sosul alb.

Se condimentează cu oregano și se dă la cuptor.

Secretele bucătarului!
1. Mănânci întâi cu ochii, așa că dă o formă frumoasă pizzei!
2. Numai cu ingrediente de top se face o pizza delicioasă. Selectează cu grijă chiar și cele mai obișnuite materii prime!
3. Pentru o bună dospire, lasă aluatul să se odihnească peste noapte! Apoi prepară și coace pizza!
4. Acasa, pizza se coace timp de 10-12 minute, pe o piatră din marmura sau granit, incinsa în cuptor la 250°, timp de 30 minute.
5. Pizza se pune pe o hârtie de copt ușor înfăinată înainte, ca să nu se lipească de piatra încinsă la cuptor.
Despre Pizza Flower

Deschisă pe 15 ianuarie 2016, Pizza Flower propune un produs diferit ca formă și gust, fiind un concept unic în Europa. Alintată “Gradinizza de flori”, Pizza Flower isi desfasoară activitatea în București, Sectorul 3, Calea Dudești nr. 129.

Pentru a respecta conceptul, toate rețetele de pizza preparate au denumiri de flori: floarea reginei, prințesa nopții, floare de nu-mă-uita, trifoi cu patru foi, flower power, moțul curcanului, floare de cactus, limba soacrei, floare carnivoră, floarea pasiunii etc.
Planurile de viitor ale companiei includ crearea unei rețele Pizza Flower prin deschiderea altor doua pizzerii în București, în sectorul 1 și sectorul 2.

În 2016, Pizza Flower s-a implicat în comunitate, sprijinind mai multe proiecte sociale: Centrul de Plasament Pinochio, grădinița socială “Licurici”, complexul ”Pistruiatul”, campania „Brâncuși e al meu” etc.

Contact
Pizza Flower
Email: hello@pizzaflower.ro
Telefon: 0729 636 151
Relatii cu presa: larisa.toader@russenart.ro
Website: www.pizzaflower.ro

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.