O profesoară a lipsit de la școală 20 de ani din 24, iar în cei 4 ani la catedră lua pauze câteva luni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O profesoară din Italia a fost concediată după ce a lipsit în total 20 din cei 24 de ani de serviciu. Chiar și în cele patru luni consecutive în care a predat istorie și filozofie la un liceu din Chioggia, elevii se plângeau că este „nepregătită”.

Dintr-un total de 24 de ani de muncă, profesoara a lipsit 20 de ani, adunând doar patru luni consecutive de predare a istoriei și filozofiei într-un liceu din Chioggia, Veneția. În primii zece ani ai carierei a lipsit total, iar în următorii 14 a fost în mare parte în concediu medical.

În total, a petrecut doar patru ani la catedră, însă cu pauze. Chiar și când a fost prezentă la clasă, elevii se plângeau că este „nepregătită” și pune note la întâmplare. Ministerul Educației a cerut suspendarea profesoarei încă din 2015, în urma unei inspecții.

Potrivit unui raport, aceasta nu era atentă la elevi și trimitea constant mesaje de pe telefonul mobil. Femeia nu a fost de acord și a făcut recurs. În 2018, Tribunalul din Veneția a anunțat că este împotriva deciziei Ministerului, deoarece inspecția ar fi durat prea puțin pentru a evalua competențele ei.

Ministerul a motivat că nu ar fi putut să o evalueze pe femeie pe o perioadă mai lungă de timp, având în vedere că lipsea atât de mult. Astfel, în 2021, Curtea de Apel de la Veneția a hotărât concedierea profesoarei. Acum, și Curtea de Casație a confirmat această decizie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.