O…poziţie (cel puţin) jenantă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Şi-au dorit să facă o glumă politică. Şi pentru aceasta s-au înscris pe listele electorale. Se vede faptul că electoratului îi (mai) plac glumele şi i-au votat. pe cei Trei Doamne şi toţi trei… independenţi, chipurile. Cei patru evanghelişti au fost trei, Marius Martinescu şi Liviu Brânduşoni. Pentru că Mihai Anghel a plecat cu oastea şi n-a mai (re)venit, urmându-şi vocaţia de “independent”, devenind (in)dependent de PNL. La independenţi funcţionează întocmai regula cazonă nescrisă, că dacă sunt doi, unul trebuie să fie şef. Şi, în unanimitate, a fost ales drept şef, Marius Martinescu.

Şi mi se pare că maturitatea electoratului a funcţionat şi de această dată. Între tânărul DJ Liviu Brânduşoni şi experimentatul într-ale politicii, uns cu toate alifiile PDL-iste, Marius Martinescu, a fost preferat cel de al doilea. Şi acest, la început, trio, a devenit duo, astfel luând fiinţă Formaţia Duo Gică Contra, la trompetă Marius Martinescu, iar la tobe Liviu Brînduşoni -Ţăndărică. Şi, cei doi feciori de-mpărat cu noroc la vânat au plecat la vânătoare prin hăţişurile politicii locale, să vâneze, nu căprioare, cum poate erau unii dintre dumneavoastră tentaţi să creadă, ci tocmai ditai rino-elefantul Boldea. Şi au început conferinţele de presă săptămânale în care Dj-ul Liviu, sub oblăduirea “tătucului” Marius, au purces la interpretarea, în fiecare conferinţă, a “Ariei calomniei”, găsind vinovat de toate văzutele şi nevăzutele pe rino-elfantul Boldea.

Nu vreau să credeţi că sunt avocatul apărării din oficiu al primarelui, dar de aici şi până acolo, să nu vezi nimic bun din ceea ce a făcut până acum pentru obştea lugojeană e o cale lungă. Nimeni nu spune că a făcut numai lucruri bune. A făcut şi unele greşeli (ştiţi vorba ceea că numai cine nu munceşte, nu greşeşte), nu zic ba, dar chiar să nu fi făcut nimic bun, nu se poate.

Se vede din avion, fără binoclu, că ori este rea intenţie, ori este rea intenţie. A treia variantă e exclusă. Sau poate aşa înţeleg independenţii noştri să facă opoziţie. E treaba lor. Ce m-a deranjat pe mine la ultima conferinţă de presă (şi spun ultima pentru că vă asigur că nu voi mai participa la niciuna) susţinută de Duo Gică Contra este faptul că Liviu Brânduşoni a minţit (o fi ea minciuna arma politicianului, dar nici chiar aşa).

Să vă spui ce şi cum. Cică într-una din zile, sau seri, s-a deplasat la Staţia de Epurare de la Jabăr şi a constatat că ea nu fncţionează, afirmând că apa se întoarce în Timiş, aşa cum a intrat în staţie, adică neepurată. Dorind să văd dacă aşa stau lucrurile, am făcut şi eu o vizită neanunţată şi am văzut că staţia funcţionează în regim de foc continuu, în trei schimburi (vă promit un reportaj mai amplu cât mai curând posibil). Fotografiile sunt făcute la faţa locului. De aceea vă zic, dragilor independenţi, adio! Cu tot respectul pe care-l meritaţi, al dumneavoastră,

Mircea ANGHEL

P.S. Ah, uitasem! Mai voiam să vă aduc la cunoştinţă că independentul Liviu Brânduşoni, independent de voinţa sa, este cel mai bun jurnalist dintre politicieni şi cel mai bun politician dintre jurnalişti.

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.