O pasăre flamingo a evadat dintr-o gradină zoologică și după 17 ani a fost văzută la 1100 de km depărtare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

O pasăre flamingo a evadat din grădina zoologică din Wichita, Kansas, și n-a mai fost găsită timp de 17 ani. Acum, exemplarul de flamingo african a fost observat la peste 1.100 de kilometri depărtare, în statul Texas.

Pasărea a zburat din grădina zoologică în 2005, după ce îngrijitorii nu i-au tăiat penajul aripilor, scrie New York Times. Supraviețuirea sa în afara grădinii zoologice era improbabilă. O altă pasăre flamingo evadată, numărul 347, a dispărut. Însă Pink Floyd, cum a fost botezat exemplarul numărul 492 de oficialii statului Texas, a fost văzut luna această de un ghid de pescuit, David Foreman. El a filmat pasărea flamingo și a postat clipul pe Twitter. Atunci, oamenii au început să-i spună „este probabil pasărea flamingo care a scăpat de la zoo”.

Foreman a căutat confirmarea autorităților statului Texas din domeniu și a primit-o. Pasărea flamingo 492 fusese adusă la grădina zoologică din Wichita în 2003, la vârsta de 3 ani, așa că azi ar avea în jur de 20 de ani. În sălbăticie, păsările pot să trăiască până la aproximativ 40 de ani. Călătoria lui Pink Floyd probabil a fost cu pauze, spune doctorul Paul Rose, specialist în păsări flamingo.

Deși pasărea poate parcurge distanțe mari în sălbăticie, „se va opri în diferite locuri”. Păsările flamingo nu migrează, ci mai degrabă se mută doar când sunt nevoite, când zona în care se află nu le mai întrunește nevoile. Deci dacă pasărea găsea tot ce căuta într-un loc anume, rămânea acolo.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.