O nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor, în 25 februarie 2021

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Asociația „Free Amely 2007” din Lugoj lansează o nouă campanie de sterilizare/castrare gratuită a câinilor și pisiciilor cu și fără stăpân.

Acțiunea va avea la adăpostul de câini al Asociației „Free Amely 2007”, situat între satele Tapia şi Măguri, joi, 25 februarie 2021, între orele 9:30 – 18:30.

„Acțiunea este sponsorizată de Asociația EDUXANIMA, în parteneriat cu PeTA, una din cele mai mari organizații de protecția animalelor din lume, iar echipa medicală va fi condusă de dr. Darius Terheș”, a anunțat Elena Balaj, președinta Asociației „Free Amely 2007”.

Pentru programarea câinilor și pisicilor la castrat/sterilizat, proprietarii patrupedelor sunt rugați să sune la numerele de telefon 0731.973.866 sau 0726.692.964.

Conform legii, în România este obligatorie castrarea câinilor, excepție făcând doar câinii cu valoare chinologică.

„În ziua în care aveți programarea pentru sterilizare/castrare, să nu dați mâncare câinilor și pisicilor cu care veniți la operat. Persoanele care însoțesc animalele ce urmează să fie castrate, să aibă asupra lor cartea de identitate (buletinul) și carnetul de sănătate al câinelui sau pisicii, dacă au. Dacă animalul nu are carnet, nu-i nici o problemă, pot să vină și fără, doar cu animalul. Câinii și pisicile care se pot castra, femele și masculi, trebuie să aibă vârsta de cel puțin 6 luni. Femelele care au fătat deja, trebuie să aibă cel puțin 8 săptămâni de la fătare. Femelele împerecheate deja se pot steriliza”, a mai precizat Elena Balaj.

Campania se va desfășura în condiții de siguranță specifice situației de pandemie.

Precedenta campanie gratuită de castrare/sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân, organizată de Asociația „Free Amely 2007”, s-a desfășurat, în zilele de 4 și 5 februarie 2021.

Operațiile au fost efectuate de o echipă coordonată de dr. Darius Terheș, sprijinită și de două prietene ale asociației: Antonella Fantinato, studentă în anul V la Facultatea de Medicină Veterinară din Timișoara, și Elena Nicolescu, din Tapia, elevă în clasa a XII-a la Liceul Coriolan Brediceanu din Lugoj.

După cum a anunțat Elena Balaj, președinta Asociației „Free Amely 2007”, în cadrul acestei campanii au fost castrate/sterilizate 120 de animale, din care 44 de câini (27 femele și 17 masculi) și 76 de pisici (56 femele și 20 masculi).

„Ne bucură faptul că cetățenii au înțeles că și pisicile vor deveni în scurt timp o problemă, dacă sunt lăsate să se înmulțească non-stop. Câinii și pisicile din Adăpostul Free Amely au primit ca donații, în această campanie, 325 RON și un sac de boabe. Mulțumim tuturor celor ce au contribuit la succesul acestei campanii”,
a mai precizat Elena Balaj, președinta Asociației „Free Amely 2007”.

Denisa GREGA

Despre admin 6695 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.