La 16 ani a fost violată de sute de ori, de sute de bărbați, între care și doi polițiști

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

O tânără de 16 ani,din vestul Indiei,  a fost violată de sute de ori, de sute de bărbați. E cel mai recent caz înfiorător care scoate în evidență problema violenței sexuale din India.

Fata, care nu avea locuință, a fost violată de 400 de persoane în districtul Beed din statul Maharashtra. Printre violatori, spune fata, se află și doi polițiști. În 11 noiembrie, fata cerșea bani într-o stație de autobuz, de unde a fost luată cu forța de trei bărbați, care au obligat-o să facă sex. Numărul presupușilor violatori este foarte greu de stabilit, dar fata ar putea identifica cel puțin 25 dintre ei.

Adolescenta a încercat să depună o plângere la poliție împotriva unuia dintre agresori, un bărbat care a și bătut-o, dar ofițerii nu i-au înregistrat-o.

Într-un comunicat remis luni, poliția a precizat că au fost arestați opt bărbați, inclusiv un minor, pentru infracțiuni de viol și  agresiune sexuală ale minorilor. Fata a declarat la poliție că a fost obligată să se căsătorească la 13 ani cu un bărbat de 33, care a abuzat-o sexual. Ea a mai spus că a fost agresată sexual de tatăl ei și din acest motiv a decis să fugă și din casa părinților, după ce a fugit din cea a soțului, fiind nevoită să doarmă în stația de autobuz.

Activista pentru drepturile femeilor, Yogita Bhayana, spune că acesta este „cel mai tragic caz de viol de care am auzit vreodată”. „Această fată a fost torturată în fiecare zi”, a spus ea, adăugând că poliția nu a reușit să o protejeze. Potrivit National Crime Records Bureau din India, în 2020 au fost raportate peste 28.000 de cazuri de viol, adică unul la fiecare 18 minute. Experții cred că numărul real este mult mai mare, pentru că multe femei nu reclamă de frică.

Numărul agrsiunilor sexuale reclamate a crescut în anii care au urmat violului brutal în grup și uciderii unei studente în capitala Indiei, New Delhi, în 2012. Experții spun că indignarea generală a ajutat și multe femei au prins curaj și s-au adresat autorităților.

Ulterior au fost introduse reforme juridice și pedepse mai severe pentru viol.

Cu toate acestea, cazurile de viol în grup înregistrate în India continuă să șocheze. În septembrie anul acesta, poliția a arestat 33 de bărbați acuzați că au violat o fată de 15 ani în Maharashtra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.