O fată de 13 ani a fost abuzată sexual de ambii părinți, în ultimii cinci ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O fetiță a fost abuzată sexual timp de mai mulți ani la rând de ambii părinți. După cinci ani în care a fost violată de tatăl său, victima de 13 ani a ajuns la reprezentanții Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde a povestit cele întâmplate. Polițiștii au intrat pe fir. Copila face deja ședințe de consiliere psihologică

Cazul copilei de 13 ani a ajuns în atenția autorităților după ce fata a cerut ajutorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Timișoara. Copila a povestit autorităților cum a fost violată încă de la 8 ani de tatăl ei, inclusiv cu consimțământul mamei.

Ea a povestit că a fost abuzată sexual timp de mai mulți ani de tatăl ei, încă de la vârsta de opt ani. Totul se întâmpla sub ochii mamei, care a participat doi ani la rând la abuzuri. Tatăl său a violat-o de mai multe ori, iar mama a participat la abuzuri în perioada 2019-2020. Fetița a ajuns la reprezentanții Direcției Copilului, care au alertat polițiștii.

Tatăl în vârstă de 43 de ani, respectiv mama de 37 de ani au fost reținuți. Ei au fost duși vineri în fața judecătorului, cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Ambii sunt cercetați pentru rele tratamente aplicate minorului, viol în formă continuată, corupere sexuală, agresiune sexuală și instigare la agresiune sexuală.

Fata este acum în grija celor de la Protecția Copilului

Fata de 13 ani este în grija DGASPC Timiș și a avut deja primele ședințe de consiliere psihologică.

„Imediat cum am fost sesizați cu privire la acest caz s-a intervenit în regim de urgență și copilul a fost securizat în secunda următoare, în prezent urmând ședințe de consiliere psihologică și de psihoterapie pentru a depăși pe cât se poate acele momente și a fi mai bine. Cazul este încă în cercetare, nu pot să dau foarte multe detalii. Ceea ce este important este faptul că este securizată și că facem tot posibilul să o ajutăm să fie bine”, a declarat Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC Timiș.

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.