O dublă victorie a lui Mark Luca Iovița, pe circuitul de la Plevna, Bulgaria, în Campionatul European de Supermoto

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Campionatul European de Supermoto BMU 2022 a avut programate la sfârșitul săptămânii trecute două noi etape în Bulgaria. Evenimentul sportiv s-a desfășurat între 27 și 29 mai pe circuitul din Plevna.

Din România au concurat la clasa Supermoto 65cc: Mark Luca IovițaDean Victor Iovița, de la clubul VN Motorsport și Szabo Mark.

În ambele zile de concurs podiumul a fost mai mult românesc la clasa SM65: Mark Luca Iovița – locul 1 și Szabo Mark – Locul 2.

„Circuitul de la Plevna, din Bulgaria, a fost un circuit pe care băieții nu au mai alergat până acum. A fost o provocare pentru ei, să se obișnuiască, în doar o zi de antrenament, cu această pistă de asfalt.

Însă aici intervine capacitatea de adaptare, cu care Mark mă surprinde de fiecare dată. A obținut locul 1 în ambele manșe de concurs, cu un holeshot spectaculos, chiar în fața celor de la o categorie mai mare, 85cc. 

A fost emoționant, atât pentru el cât și pentru mine, să-i cânte imnul național al României, atunci când a urcat pe prima treaptă a podiumului, în ambele etape.

Pentru Dean a fost foarte dificil să se obișnuiască și să dea un randament bun pe acest circuit, iar din acest motiv nu a reușit să obțină podium.

Mulțumim clubului VN Motorsport Timișoara, Federației Române de Motociclism și sponsorilor noștri: Motul, OMV MaxxMotion, Vitanimix, Vitamin Aqua, Silcom SA, Boicu Electric, MotoBoom, Metabond, Nordica Moto, pentru susținerea acordată!”,

a declarat Marțian Iovița, tatăl lui Mark și Dean.

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.