O bunică și nepoțelul ei de 8 ani au plecat la cules de ciuperci, dar s-au rătăcit. Au fost găsiți după două ore de căutări intense

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mobilizare generală, duminică seară, în zona localității Cralovăț. Pompierii, polițiștii și jandarmii au fost solicitați să intervină după ce o femeie și nepotul ei de 8 ani au dispărut în pădurea de lângă sat. Cei doi au mers să culeagă ciuperci, dar s-au rătăcit și nu aveau telefoane mobile la ei.

Familia celor doi a sunat la 112 în jurul orei 21:30 să anunțe că bunica și nepoțelul au plecat să culeagă ciuperci, în jurul orei 13, în pădurea de lângă localitate. Între timp s-a întunecat, cei doi nu s-au întors, iar membrii familiei nu au putut lua legătura cu ei pentru că și-au lăsat telefoanele mobile acasă. La fața locului au fost trimiși 23 pompieri cu o autospecială de stingere, două de primă intervenție și comandă și cinci autospeciale de serviciu. De asemenea, salvatorii au dus la fața locului și opt baloane de iluminat și un echipaj SMURD. „Alături de pompieri, au fost alertate forțe din cadrul I.P.J. Timiș, I.J.J. Timiș, S.V.S.U. Brestovăț, precum și Ocolul Silvic Lugoj.

După aproximativ două ore de căutări, cele două persoane au fost găsite pe drumul județean DJ 572, între localitățile Țes și Brestovăț, de un voluntar care s-a alăturat echipajelor de intervenție. Din fericire, bunica și nepoțelul s-au ales doar cu o sperietură. Ei au fost evaluați medical de către echipajul SMURD, însă nu au necesitat îngrijiri medicale”, transmit reprezentanții ISU Banat. Pompierii le recomandă celor care se aventurează în pădure să nu meargă prin locuri necunoscute și să aibă asupra lor telefoanele mobile sau alte mijloace de a comunica cu familia. (P. M.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.