O altă demolare! Se închide stația MOL Lugoj de pe strada Caransebeșului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Începând cu data de 24 februarie 2023, ora 00, stația MOL Lugoj de pe strada Caransebeșului va fi închisă, ca urmare a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Lugoj nr. 13 din 27.01.2022 de a nu prelungi contractul de asociere cu MOL România.

(N. R.: La acea dată, primar era Claudiu Buciu)

„Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru ca în viitorul apropiat să vă oferim o variantă de proximitate pentru alimentarea cu carburanții de calitate MOL EVO și cu savuroasele produse Fresh Corner.

Până atunci, vă așteptăm în stațiile MOL Reșița – DN 58B, strada Republicii și Bulevardul Timișoarei, nr. 1 A, Caransebeș – E 70, km 458 sau Susani – A1 km 446+890”, au transmis reprezentanții companiei.

Nu e singura benzinărie care va fi închisă și demolată la Lugoj. Urmează stația OMV de pe strada Timișoarei.

Și poate și altele, care au avut parteneriate încheiate cu fostele administrații și nu vor să ajungă la o „înțelegere” cu actuala.

Așa că lugojenilor „umpluți de respect” nu le mai rămâne decât să alimenteze pe unde pot: pe autostradă, prin satele și orașele din jur, sau chiar prin Germania. Cui îi pasă?

Explicațiile primarului demis, ale fostului primar, ale consilierului de primar interimar (care nu iese în față, nu ia atitudine, nu are nicio opinie, nu zice nimic, de parcă n-ar fi primar în funcție) denotă un mare regret, că nu s-a putut ajunge la o „înțelegere”, ca în cazul parcării restaurantului J’Adore (dacă vă mai amintiți), amenințat că i se va lua parcarea.

Unde e parcarea aceea ilegală de la J’Adore? Tot acolo. Numai că acum e legală. Cum? Uite-așa! Iar gurile rele par a spune că va mai primi una (dacă nu a primit-o între timp, că transparența în Primărie e atât de mare încât a devenit opacă).

Sub pretextul că „s-au schimbat legile Țării” (când?, când au venit liberalii la putere?), seria demolărilor începută cu Centrul lui Boldea (unde lucrările începute de Boldea și întrerupte de Buciu tot încep, reîncep și iar încep, de zeci de ori pe an, dar nu se mai termină odată!), continuată cu trotuarele lui Boldea (demolare întreruptă pentru că s-a ajuns la o „înțelegere”, ca în cazul J’Adore), a fost continuată cu SPA-ul lui Boldea, cu Ștrandul lui Boldea (pe care nu-l vrea nimeni în afară de lugojeni).

Și a continuat apoi cu Ștrandul lui Dobra, de pe Insula Cotu Mic, demolat de natură, ce-i drept, dar demolat în chiar principiul demolării de către actuala administrație, care îi reproșa lui Boldea că aruncă banii pe fereastră cu renovarea centrului, dar care a cumpărat niște ruine cu 60.000 de euro pentru a le reabilita cu 200.000 de euro.

Oare cu acești bani nu se putea repara Ștrandul lui Boldea (scos la licitație, dar pe care nu-l vrea nimeni în afară de lugojeni)? Nu se putea. De ce? Pentru că e Ștrandul lui Boldea.

Atunci de ce nu se demolează și Pasarela lui Boldea? De ce nu se demolează și Piața lui Boldea? Și tot ce a făcut Boldea în cele trei mandate. Că Boldea a fost tot un PeSeDe, cum răcnea Johannis acum doi ani, înainte de a ajunge la cheremul PSD.

Oare lugojenii care l-au votat pe Buciu nu se întreabă unde e respectul lui pentru ei, oare lugojenii care l-au votat pe Buciu nu se întreabă de ce se demolează și nu se construiește nimic?

În acești ani de la alegeri încoace, s-a mai demolat Cantina de ajutor social, s-a mai demolat și Meridian 22, care scumpește tarifele de la an la an și taxează la greu apa de ploaie, pe care Buciu i-o imputa lui Boldea.

Cum îi imputa și cheltuielile cu Stația de Epurare, despre care acum Buciu nu mai zice nimic.

Cum nu mai zice nimic nici despre fosta Întreprindere Textila Lugoj (ITL).

Vă reamintim că în 3 iunie 2021, primarul de atunci Claudiu Buciu a anunțat că Primăria Lugoj va achiziționa terenul și clădirile fostei Întreprinderi Textila Lugoj (ITL) de pe strada Buziașului „indiferent cât s-ar opune PSD Lugoj, care, evident, își dorește doar să pună bețe-n roate Lugojului și nevoilor sale stringente”.

Primarul de atunci Claudiu Buciu, primarul demis de azi, zicea: „Vă asigurăm de toată transparența noastră în această procedură și de faptul că această achiziție va fi făcută exclusiv în interesul Lugojului”.

Ne mai poate spune astăzi ceva despre această achiziție, despre terenul și clădirile fostei Întreprinderi Textila Lugoj (ITL) de pe strada Buziașului, unde se sparg la greu, zi și noapte, sub lacăt, ziduri, pavaje, turnuri și se înalță spre stradă munți de moloz pe care nu-i mai poate ascunde nimeni?

A urmat demolarea instituțiilor de cultură de către cel care se considera mare și tare peste cei slabi și mici. Dar așa cum „soarele strălucește deasupra tuturor la fel”, tot așa există CINEVA mai mare peste toți cei mari și peste cei ce se cred mari și tari, dar sunt mult mai mici decât cei mici, iar acela este Dumnezeu.

Și Dumnezeu, în marea lui bunătate și înțelepciune, l-a dărâmat pe demolator. Adică l-a demis.

Să nu credeți că sunt împotriva actualei administrații, sunt împotriva bâjbâielilor ei administrative. Dar știu un singur lucru: că lugojenii nu sunt proști, lugojeni nu pot fi păcăliți.

„Când ne conduc proștii și mincinoșii, nu avem decât de pierdut”.

Cine a spus asta? Nimeni altul decât primarul demis, fostul primar, consilierul primarului interimar Bogdan Blidariu. Când? În 3 iunie 2021. Au trecut aproape doi ani. A mai rămas unul.

Cine are urechi de auzit, să audă!

În final, îi rog pe cei ce nu sunt de acord cu demolările menționate mai sus și cu demolatorul să-mi spună ce s-a construit în Lugoj de la alegeri încoace.

Nicolae SILADE

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.