O acțiune reușită de ecologizare „Let’s Do It România!” la Lugoj chiar și pe ploaie

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Programată săptămâna trecută, acțiunea de curățenie  în cadrul campaniei „Let’s Do It România!” , organizată cu cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj, a fost amânată din cauza timpului nefavorabil și a avut loc sâmbătă, 13 mai 2017. Această acțiune de ecologizare a fost organizată de „Let’s do it, Romania!”, prin coordonatorul pe județul Timiș – lugojeanul  Alexandru Szilagy , Primăria Municipiului Lugoj și Salprest S.A. Chiar dacă a plouat, iubitorii de natură au continuat acțiunea de ecologizare în orașul nostru.

„La această acțiune a participat o singura școală și aceea este Școala Generală nr. 3, precum și un singur liceu, Colegiul Național Iulia Hașdeu din Lugoj , Compartimentul de Mediu al Primăriei Municipiului Lugoj – reprezentat prin Liliana-Cristina Bot,  Asociaţia Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş – reprezentată prin director executiv Romeo Ursu, iar participanții au fost susținuți cu surprize din partea Clubului Yves Rocher, prin Alina Muntean – Sales Manager YVES ROCHER România.  Prin acțiunile de ecologizare dorim să învățăm copiii, participarea lor fiind o metodă de educare față de mediul înconjurător, pentru a menține curat spațiul verde și de a sfătui și pe alții să păstreze curățenia. Au participat la acțiunea noastră în jur de 40 de persoane, acestea fiind împarțite în două echipe, una pentru locația Parcul Gării, iar cealaltă pentru zona Moara Șpănească.” – a declarat pentru Actualitatea – coordonatorul pe județul Timiș al Organizației „Let’s Do It România!”,  lugojeanul  Alexandru Szilagy.

Fiecare participant la acțiunea de ecologizare a fost recompensat din partea Clubului Yves Rocher, prin Alina Muntean cu carduri de reducere cadou și alte câteva surprize. La acțiunea viitoare sunt așteptați să participe un număr mult mai mare de lugojeni, care să contribuie la acțiune și la menținerea curățeniei spațiilor verzi din municipiul nostru.

„Suntem cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.400.000 de voluntari implicaţi în 7 ani de activitate. Viziunea noastră este o ţară cu 0 deşeuri. Spargem bariere cu idei și proiecte care nu s-au mai făcut niciodată. Avem curajul de a lupta pentru visurile noastre cu pasiune. Credem în “împreună” și știm că oamenii sunt sufletul oricărei mișcări. Avem încredere unii în alții, ne respectăm și avem toleranță pentru diferențele dintre noi. Suntem dedicați unei cauze care sprijină mediul și comunitatea pe termen lung. Suntem responsabili față de resurse și îi învățam și pe ceilalți să le prețuiască. Iubim și respectăm planeta Pământ.” – această declarație reprezintă ideile și principiile după care se conduce Organizația „Let’s Do It România!”

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.