Noile legi ale educației, ținute în dezbatere publică 43 de zile, în plină vacanță școlară!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Asociația Elevilor din Timiș (AETM), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBC) critică modalitatea în care Ministerul Educației dorește implementarea noii legi a educației.

După o perioadă în care ne-au fost prezentate segmente succinte din noul pachet de legi al programului „România Educată”, Ministerul Educației a lansat public, în 13 iulie, noile legi ale educației.

Din păcate se dorește implementarea noilor legi ale educației fără consultarea directă cu elevii, profesorii și părinții, neexistând timp și spațiu dedicate dezbaterii acestora.  În consecință, implementarea acestei reforme este privită cu neîncredere și suspiciune de către toți actorii principali ai sistemului de învățământ!

Ne exprimăm profunda nemulțumire asupra modului în care se realizează schimbările în educație și cerem abordarea acestei reforme cu maturitate, dorind ca implementarea să  fie făcută cu o perspectivă de viitor bazată pe rezultate concrete.

Suntem nevoiți să etichetăm ca„imatură” încercarea Ministerului Educației de a implementa aceste schimbări fără a prezenta, în teritoriu, pe o perioadă mai îndelungată de timp conținutul acestor legi. Astfel, cerem prelungirea perioadei de consultare publică cât și realizarea acesteia să fie făcută #pebune.

„Suntem în plină vacanță școlară, iar în aceste momente când toată lumea este plecată sau pur și simplu își dorește să se bucure de această perioadă, Ministerul Educației lansează noul pachet de legi a educației cu 43 de zile în consultare publică fără un plan real de a se asigura că aceste modificări sunt înțelese și susținute de actorii sistemului de învățământ !

Consider că este un minus imens când se doresc reforme care nu sunt afirmate sau susținute de beneficiarii direcți ai educației și care sunt lipsite de desfășurarea unei campanii cât mai explicite pentru a prezenta, de la egal la egal, scopul acestor schimbări!

Cred că a sosit momentul să tratăm educația cu maturitate și seriozitate!”

Natanael Iriciuc, președintele Asociației Elevilor din Timiș

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.