Noi măsuri luate în Marea Britanie pentru prevenirea jocurilor de noroc în rândul minorilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Amatorii de jocuri de noroc din Marea Britanie vor trebui să dovedească faptul că au împlinit vârsta de 18 ani, înainte de a putea începe o sesiune de joc.

Această acțiune, care face parte dintr-o campanie de prevenire a jocurilor de noroc în rândul minorilor, face atingere la aparatele cu sloturi video din agenții de pariuri, săli de jocuri, baruri și cazinouri, însă pe viitor ar putea fi implementată și de către casele de pariuri internaționale, conform siteuripariuri.ro.

Practic, în momentul în care un jucător se așază pe scaunul din fața aparatului, o cameră îl va fotografia, iar tehnologia de recunoaștere facială va decide în două secunde dacă jucătorul are sau nu vârsta legală pentru a putea juca.

Acest lucru vine ca o consecință a rezultatului unui sondaj efectuat de Gambling Commission, din care reiese că un sfert dintre elevii din Regatul Unit au recunoscut că au jucat la păcănele.

Yoti, dezvoltatorul soft-ului, susține că spune că algoritmul său poate analiza o fotografie pentru a detecta dacă un jucător are sub 23 de ani cu o precizie de 99,65%. În același timp, softul poate estima vârsta persoanelor care au între 13-19 ani cu o precizie de 18 luni.

Această funcție nu face atingere la detaliile personale ale consumatorilor, întrucât softul nu face verificări încrucișate cu o bază de date care include chipuri. Și mai mult decât atât, imaginile realizate pentru verificarea consumatorilor sunt șterse imediat după finalizarea procesului.

Verificarea vârstei se poate face și prin intermediul aplicației Yoti, pe care utilizatorii o pot folosi ulterior atunci când vor să joace la un aparat, scanând codul QR al aparatului. Noua tehnologie este instalată de Regal Gaming Technologies, care operează aproximativ 15.000 de aparate în Marea Britanie.

Acest trend a traversat deja lumea cazinourilor, fiind folosit în supermarketuri, la casele self-service și până la sfârșitul anului, urmează să fie implementat și în aplicația Instagram.

Robin Tombs, directorul executiv al Yoti, a declarat:„Ne-am angajat să ne folosim tehnologia pentru binele comun, în special în ceea ce privește modul în care putem contribui la protecția împotriva accesului minorilor la activități de agrement sau conținut online restricționate de vârstă”.

Aceasta este una dintre numeroasele măsuri luate de către guvernul britanic în ceea ce privește jocurile de noroc din Regatul Unit. În primăvara acestui an, Autoritatea de standardizare a publicității (ASA) din Marea Britanie, a emis un set de reguli prin care interzice asocierea personalităților din lumea sporturilor și a influencerilor de pe rețetele de socializare care sunt populari în rândul minorilor, cu companii de pariuri sportive sau cazinouri.

Apoi, în vară, cluburile din Premier League au fost silite să voteze pentru o auto-excludere a sponsorizărilor caselor de pariuri care să figureze pe echipamentul de joc al fotbaliștilor. Motivul a fost simplu: o tentativă de a preveni interzicerea completă a promovării jocurilor de noroc în lumea fotbalului.

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.