Neica-l meu, harnic sondor! Un editorial de Mircea Anghel

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După o scurtă perioadă în care minciuna a fost lăsată în „şomaj tehnic”, iată că partidele şi partiduleţele se trezesc din letargia în care s-au scufundat după „localele” din vară.

Clasa politică fără clasă, formată din lătrăi din rasele „Ciobănesc Carpatin”, dar mai ales „Ciobănesc Mioritic”, aruncă năvodul promisiunilor asupra bietului elector român (contribuabil onest, de altfel), care se încăpăţânează să nu ţină cont de îndemnul care îi este adresat în Imnul Naţional: „Deşteaptă-te române!”

Hămăiturile politice lansate la conferinţele de presă şi în întreaga campanie „Marea ciolaniadă pentru parlamentare” fac concurenţă neloială textelor manelelor. De fapt nu sunt altceva decât nişte promisiuni siliconate, sau tratate cu botox şi cu acid hialuronic.

Există un proverb românesc în care se spune că „minciuna are picioare scurte.” Aş! Le are lungi şi eterne. Din păcate. Se obişnuieşte a se zice că minciuna este de trei feluri: simplă, sfruntată şi… sondajele de opinie.

Aşa că, veleitarii noştri o puseră de-un sondaj.  Şi nu unul oarecare, ci unul comandat de formaţiunea Uniunea Salvaţi România (am salva-o noi, dar cum?) condusă de „Neica-l meu, harnic sondor!”

Nicuşor Dan arată că 56% din respondenţi au spus că merg sigur sau aproape sigur la vot. Opţiunile acestora sunt următoarele: PSD (partid mamut) – 45% , PNL (partid istoric, rătăcit în istorie) – 25%, USR (uniune salvatoare a României, care momentan este confruntată cu o lipsă de fonduri necesare procurării a 22 de milioane de colaci de salvare, aşa că salvarea se amână) – 10%, ALDE (alianţă formată din alde X,Y,Z) – 7%, UDMR (partid satelit artificial) – 5%, PMP (ţăndări băsesciene şi elene) – 4%, PRU (partid din categoria şi altele) – 3%.

Ei, şi ce-i cu asta? Vor mai urma, desigur, şi alte sondaje, până când de-alde Neica-l meu, harnic sondor!, va deveni fruntaş pe ramură şi cei aflaţi cu ciolanul în mână ne vor ghilotina în continuare speranţele şi viitorul.

Mircea ANGHEL 

Despre admin 6446 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.