Necesitatea timpului de joacă pentru un copil. De ce după şcoală este bine să se distreze?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Şcoala din România nu este exemplul cel mai bun de dat când vine vorba de libertate în afara instituției. În bănci, elevii sunt instruiți să ajungă acasă și să se apuce de studiat. Nu este modalitatea cea mai bună! Ei pot să devină frustrați pentru că tocmai ce au venit de la predat și se apucă de învățat. Această rutină obositoare devine toxică cu timpul, rezultând  într-o ură a copilului faţă de şcoală și tot ce înseamnă învățat. Iar acest fapt este unul de evitat. Învățatul ar trebui să se facă la şcoală, iar acasă doar conspectul.

Pentru a preveni această tragedie, ai opțiunea de a îi oferi copilului tău libertate, oportunitatea de a practica un sport sau chiar urmarea unei pasiuni din zona artei sau muzicii.

Iată 3 activități extracurriculare de care copilul tău se va bucura

Sport

Fiecare copil s-a născut cu un talent, iar domeniul sportiv este foarte vast. Acesta are posibilitatea de a-şi consuma cea mai mare parte a energiei și, în plus, se poate distra în același timp. Sportul favorit, pe care îl aleg părinții, este fotbalul. Majoritatea aleg să-și înscrie copilul la un club crezând că este alegerea cea mai bună. De obicei, copilul este la o vârstă mult prea mică pentru a prezenta aptitudinile speciale sportului. Așadar, se va creea același fenomen de frustrare exact ca la şcoală.

Recomandarea cea mai bună este înotul. Acesta un sport care pe lângă factorul distracţiei, are și un beneficiu medical. Înotul este recomandat pentru copiii cu probleme la coloana vertebrală, precum scolioze, cifoze sau lordoze. Acestea pot fi corectate prin anumite exerciții practicabile numai într-un bazin.

Jocuri 

Încrederea și libertatea sunt cheia creșterii unui copil sănătos. Așadar, și timpul său liber trebuie umplut cu activități preferate de el sau ea. Puteți achiziţiona jocuri LEGO Friends, deoarece permit imaginaţiei copilului să zboare, sau chiar jocuri video, dacă simți că de acest lucru are nevoie. Să nu uiți că excesul dăunează! Nu este bine să fie lăsați nesupravegheați și să le aibă la îndemână. Totul trebuie făcut cu moderaţie.

Pe lângă acestea, timpul petrecut de copil alături de părinți este extrem de benefic. Aşadar, cumpărarea de board games, precum Monopoly sau Jenga este o alegere foarte înțeleaptă. Poţi să-ți distrezi copilul şi în același timp ești alături de el! Dacă ești în căutarea celor mai bune oferte pentru boardgames sau LEGO, intră pe Altex.ro.

Canto

Cu toții ne uităm la marii artiști cu admirație și ne întrebăm dacă puteam să ajungem și noi ca ei. Dacă ai avut vreodată acest gând, poți să-ţi înscrii copilul într-o grupă de canto ca să vezi dacă manifestă vreun talent. În plus, dacă acesta deja a început să aibă înclinații spre latura sa artistică, cel mai bine este să-l susții pentru a vedea dacă chiar își dorește să continue pe acest drum anevoios.

În concluzie, activităţile extracurriculare sunt esenţiale pentru dezvoltarea normală a oricărui copil. Totul trebuie făcut numai cu acordul acestuia și dacă își dorește să continue. În acest fel, îi asiguri un echilibru sănătos între şcoală și viața sa personală.

Sursa foto: unsplash.com

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.