Muzeul lugojean a obținut acreditarea din partea Ministerului Culturii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj a obținut acreditarea – în premieră în ultimii 30 de ani –  prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 3310 din 10.08.2021, publicat în Monitorul Oficial al României, în baza Hotărârii Comisiei Naționale a  Muzeelor și Colecțiilor Publice din cadrul  Direcției Ministeriale de Patrimoniu Cultural.

Documentația de acreditare, depusă de noi la Ministerul Culturii (în iunie 2021), a contabilizat toate activitățile manageriale și culturale ale muzeului lugojean din perioada 2018 – 2020, ilusrând situația expozițiilor permanente și temporare, a programelor de marketing cultural și educație muzeală, a cercetărilor istorice și etnografice, a simpozioanelor, conferințelor, publicațiilor științifice ale instituției și,  în egală măsură,  a investițiilor în infrastructura muzeului.

Urmare a implicării și prezenței în spațiul cultural al orașului Lugoj, obținerea acreditării echivalează cu recunoșterea statutului instituției noastre la nivel național.

Îndeplinirea criteriilor de acreditare ale muzeului lugojean a fost analizată, în ședința din 27.07.2021, de Comisia Națională a  Muzeelor și Colecțiilor Publice care a acordat aviz favorabil, propunând acreditarea muzeului  prin ordin al Ministrului Culturii.

Obținerea acestei acreditări reprezintă pentru instituție o recunoștere la nivel național a bogăției și valorii obiectelor de patrimoniu deținute dar și a preocupărilor noastre constante vis-a-vis de dezvoltarea și protejarea colecțiilor muzeale, de promovarea și valorificarea prin cercetare și expunere a bunurilor culturale de importanță locală și națională.

Daciana VUIA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.