Muzeul Bibliei, la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”

Programul național „Școala altfel” a debutat la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” din Lugoj luni, 16 decembrie, cu cea de-a doua ediție a a unei activități deosebite: Muzeul Bibliei, în cadrul căreia au fost prezentate o multitudine de ediții biblice care au încântat atât copiii cât și cadrele didactice.

„Copiii au fost foarte încântați de expunerea celei mai mari biblii din România, în care au avut ocazia să transcrie și ei câteva versete și s-au bucurat să afle poveștile legate de personajele importante din biblie, să vadă diferite biblii printre care și cea mai mică biblie din lume și chiar biblia care a ajuns pe lună. Totodată a fost expusă și prima biblie românească care datează din anul 1865. Acest eveniment a avut  o mare reușită, elevii primind cu mare interes explicațiile preoților și pastorilor despre această carte unică cunoscută și sub numele de Cartea Cărților”, a transmis conducerea școlii lugojene.

La eveniment, alături de pastorul dr. Ionel Tuțac, fondatorul Muzeului Bibliei, au participat și P.On. Ionuț Furdean, protopopul ortodox al Lugojului, P.On. Ioan Cerbu, protopop onorific, pastorul Zoltan Gall, pastorul Cadmiel Paveloni, precum și primarul municipiului Lugoj, Călin Dobra.

„Mă bucur să văd cum proiectul Muzeului Bibliei, pe care am avut onoarea să îl susțin în 2019 în calitate de președinte al Consiliului Județean, alături de inițiatorul său, domnul Ionel Tuțac, începe să prindă contur și la Lugoj. Astăzi, expoziția este găzduită de Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”, un loc unde generațiile tinere pot descoperi aceste exponate deosebite, pline de istorie și semnificație. Cred cu tărie că ele sunt mai mult decât simple obiecte – sunt povești și lecții pe care orice copil ar trebui să le cunoască și să le aprofundeze. Sunt convins că în 2025 vom reuși să inaugurăm o expoziție permanentă în cadrul muzeului, oferind astfel comunității un spațiu dedicat valorilor și cunoașterii”, a transmis primarul Călin Dobra.

În cadrul programului național „Școala altfel”, care se desfășoară pe parcursul a 5 zile consecutive, elevii au ocazia de a face cunoștință cu diverse activități care să-i ajute în dezvoltarea atât personală cât și educațională.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.