Mutarea Primăriei în clădirea fostei Prefecturi va costa 150.000 de euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În buzunarele cui intră oare acești bani?

Primăria Lugoj caută un sediu în care să funcționeze un an și trei luni, perioadă în care clădirea actuală va intra într-un amplu proces de reabilitare termică.

Primarul interimar, Bogdan Blidariu, spune că momentan se face o cercetare a locurilor care ar putea găzdui o asemenea activitate.

„În primul rând, trebuie să se finalizeze licitația pentru eficientizarea energetică a clădirii. Aceasta este o etapă esențială, care este posibil să mai dureze patru-cinci luni.

Un aspect important al relocării este găsirea unui nou spațiu care să poată găzdui întreaga activitate a primăriei. Am studiat piața și avem două oferte: una pentru sediul fostei prefecturi, cu un preț de 11 euro pe metru pătrat, și alta pentru blocul ButanGas, de pe str. Timișoarei, cu un preț de 12 euro pe metru pătrat.

Va fi formată o comisie de negociere a Consiliului Local, care va discuta aceste oferte pentru a obține cel mai bun preț, analizând totodată cât de potrivite sunt aceste spații.

Prețurile includ toate cheltuielile, inclusiv cele de salubrizare a spațiilor,” a explicat primarul.

Reprezentanții Primăriei spun că este necesar un spațiu cu o suprafață între 800 și 1.000 de metri pătrați pentru a-și desfășura activitatea în bune condiții.

Aceștia adaugă că, până în prezent, nu au fost identificate alte clădiri care să ofere această suprafață necesară.

Se pare însă că este agreată prima variantă, adică mutarea Primăriei în clădirea fostei Prefecturi, mutare care îi va costa pe lugojeni cel puțin 150.000 de euro.

Noi ne întrebăm: în buzunarele cui intră acești bani, întrucât, după spusele domnului Călin Dobra,  candidatul PSD la funcția de Primar al Municipiului Lugoj, actuala administrație locală s-a transformat într-o agenție imobiliară, preocupată mai mult de terenuri, clădiri, decât de bunăstarea lugojenilor.

Oferta Palatului Lugoj, de 11 euro pe mp, include toate utilitățile: apă, canal, încălzire, răcire, curățenie și pază.

O comisie formată din cinci consilieri locali va negocia închirierea întregului etaj 1 al fostei Prefecturi, în suprafață de 900 mp, cu un cost total de 10.000 euro pe lună, pe o perioadă de un an și trei luni, cât durează lucrările.

Pentru mutarea Primăriei în clădirea fostei Prefecturi va mai fi nevoie de o perioadă două luni, timp necesar mutării birourilor în noua locație.

Nicolae SILADE

Despre admin 6667 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.