Moș Nicolae vă așteaptă la teatru

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Moș Nicolae pregătește surprizele pentru toți copiii!
„Copilăria lui Chopin” povestită pentru pitici!

Filarmonica Banatul din Timișoara este gazda unui spectacol extraordinar la care sunt invitaţi atât copiii, cât şi părinţii lor. ”Copilăria lui Chopin” este unul din cele mai frumoase spectacole pentru copii ale Teatrului Odeon din Bucureşti, iar pe 6 decembrie de la ora 18:00, ÎN PREMIERĂ, va fi jucat şi la Timișoara.

Cei mici vor afla povestea a doi şoricei care au trăit în vioara celebrului compozitor Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în clavecinul lui Beethoven şi în pianul lui Frederik Chopin.
Micuţul Frédéric era mereu sub pian şi nu numai că asculta cu încântare, dar curând a încercat să şi scrie pagini muzicale asemănătoare acelora pe care le auzea.
Prima mazurcă a scris-o în 1817, cand avea doar 7 ani, la doar un an după ce începuse şi el să ia lecţii de pian. Urmează alte mazurci, polci, valsuri…
Pe aceste melodii Sică, Rică şi Lola învață şi ei cu mare bucurie să danseze. Copilul era talentat şi la scris. La 6 ani alcătuia mici poezii pe care le nota pe manşetele ziarelor sau pe hârtia de împachetat sandvişuri.
Frédéric Chopin este considerat astăzi cel mai mare muzician polonez şi unul dintre cei mai apreciaţi compozitori în întreaga lume. Marea sa iubire a fost pianul, instrumentul pentru care a scris toate minunatele sale pagini muzicale. Este un spectacol vesel, interactiv, cu muzică și multe momente haioase.
Așadar, aveți toate motivele să veniți la spectacol:  veți descoperi  mai multe despre viața și năzdrăvăniile din copilăria lui Frédéric, veți învăța pași de vals, veți râde din toată inima și vă veți bucura de muzică clasică în concert. Moș Nicolae vă așteaptă la teatru!
Spectacolul „Copilăria lui Chopin” face parte din Campania naţională „Caravana cu poveşti”, iniţiată de „Un părinte mai bun” şi este inclus în proiectul educativ „Clasic e fantastic”, al Teatrului Odeon.
Preţul unui bilet este de 30 de lei, iar acestea se pot achiziţiona online, pe www.unparintemaibun.ro
mos-nicolae
AL PRESS

Despre admin 6448 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.