Modificări în Codul Rutier: permisul de conducere suspendat pe viață și amenzi de 15.000 lei

Share Button

Pentru că legislația de acum este extrem de permisivă cu cei care urcă băuți la volan, acest lucru s-ar putea schimba în curând.

Astfel, un proiect de modificare a Codului Rutier inițiat de mai mulți parlamentari i-ar putea lăsa pe șoferii bețivi fără permis de conducere pe viață. În același timp amenzile pentru aceeași abatere ar putea ajunge la 15.000 lei.

Un șofer prins a două oară băut la volan ar putea să rămână fără permis un an de zile, iar dacă este prins și a treia oară își poate pierde carnetul pe viață.

Ar putea fi scăzut și pragul alcolemiei peste care șoferii vor putea fi sancționați. Dacă acum pragul e de 0.10, în curând ar putea fi 0.08.

Dacă șoferul este prins cu o alcoolemie mai mică de 0.08 mg alcool pur în aerul expirat va fi sancționat contravențional cu amendă. În schimb, dacă are o alcoolemie mai mare de 0,08 mg alcool pur în aerul expirat poate să rămână un an fără permis.

O altă modificare importantă propusă de deputați este pedepsirea recidivei dacă șoferul a pus în circulație o mașină neînmatriculată. La prima abatere cer suspendarea permisului pentru un an, iar la a doua suspendarea definitivă a carnetului de conducere.

Proiectul urmează să dezbătut și votat în sesiunea parlamentară care va începe în septembrie.

AL PRESS

898

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.