MocoPrint, la zece ani. Noul atelier de producţie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Remus V. GIORGIONI

Cum s-a născut ideea… Ideea unei studio foto, extinsă la nivelul unei firme de producție publicitară

Înfiinţată în aprilie 2012, firma de producție publicitară MocoPrint se pregăteşte să sărbătorească zece ani de existenţă şi activitate. Este vorba de familia Mocan, Corina şi Radu, care au pus bazele acestei întreprinderi cu profil artistic, în urma unor tatonări prealabile, oarecum fireşti când este vorba de deschiderea unei firme.

Prima care s-a implicat, având idei de această natură şi pasionată fiind de fotografie (a urmat şi cursuri în domeniu, la Timişoara, intenţionând iniţial să pună bazele unui studio foto), a fost Corina. Ea a încercat câteva luni acasă, să vadă cum merge treaba; a citit cărţi în domeniu şi s-a documentat pe internet.

Abia apoi s-a avântat, împreună cu soţul, Radu, cel care s-a asociat puţin mai târziu, să ex-tindă totul la nivelul unei firme de inscripţionări. În final, au închiriat spaţiul de pe Valeriu Branişte (lângă atelierul de croitorie: este vorba despre străduţa  care iese de pe malul Timişului, către Primărie).

Deşi relativ restrâns, la început era suficient loc pentru primirea publicului cumpărător, cât şi pentru desfăşurarea activităţii. Cu timpul însă, şi-au dat seama că este nevoie de mai mult spaţiu – de aceea s-au şi gândit că acum, cu prilejul împlinirii a 10 ani de activitate, să deschidă un atelier de producţie complex, care să satisfacă cerințele tututor clienților, pe strada 1 Mai, stradă laterală care dă în (str.) Tudor Vladimirescu.

Începutul şi continuarea: atelierul de producţie de pe strada 1 Mai

Au început cu inscripţionări de obiecte: căni, tricouri etc. şi, de asemenea, cu fotografii mărite la diferite dimensiuni, copii xerox, iar mai apoi – sau totodată – : ştampile şi personalizări de obiecte, ca la ora actuală să poată executa toată gama de produse personalizate și nu numai: printuri de mari dimensiuni şi decoraţiuni laser: bannere, afişe, tablouri, postere, meshuri, autocolante, gravură în lemn, litere volumetrice, gravură metalică, inscripționări pixuri, print textile, print tricouri,colantări auto, print uv etc.

„Printăm şi gravăm, practic, pe orice material şi la orice dimensiune”, ne declară Corina. Dar, stând de vorbă cu ambii soţi (după ce Corinei i s-a asociat şi Radu, firma are la ora actuală cinci angajaţi), am putut afla gânduri şi intenţii de dezvoltare, prilejuite de necesităţi şi de această aniversare. Desigur că nu aniversarea în sine determină dezvoltarea unei firme: ea este doar un prilej, mobil printre altele; fiindcă pentru existenţa unei firme contează cel mai mult şi primează nevoia de extindere şi dezvoltare.

„Ne-am stabilit atelierul de producție într-o locație mult mai spațioasă și modernă, în care putem să facem față mult mai bine cerințelor și în care putem produce o gamă diversificată de produse; la începutul lunii aprilie deschidem oficial Atelierul MocoPrint și suntem foarte entuzismați.

Mulțumim tuturor clienților care ne-au ajutat să ajungem în acest punct și cu această ocazie dorim să le promitem nu doar că vom menține calitatea produsele și a serviciilor, ci chiar că vor crește semnificativ calitatea, deoarece am investit foarte mult în aparatură de ultimă generație.

De asemenea, lucrăm și la un site al firmei, în care să explicăm pe larg activităţile firmei și cu ajutorul căruia oricine din orice colț al țării poate comanda produsele noastre”, ne spune Radu.

În această ordine de idei, este benefică şi ideea ziarului nostru (care are ca scop principal scoaterea în evidenţă şi promovarea firmelor tinere) de a publica aceste câteva date legate de activitatea firmei MocoPrint (pe care îi puteți contacta la numărul de telefon 0758.217.859, cât și pe Facebook: MocoPrint Lugoj și Instagram: mocoprintlugoj), în perspectiva apropiatei sale aniversări, și le urăm și noi de pe acum viaţă lungă şi latinescul vivat – crescat – floreat!

Noi, ca ziar, instituţie de presă, venim în întâmpinrea oricărei iniţiative a tinerilor lugojeni care au idei – idei valabile! – în vederea dechiderii vreunei firme, asociaţii, organizaţii etc. (În privinţa aceasta, uşa redacţiei a fost şi va rămâne întotdeauna deschisă.)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.