
Elevii de gimnaziu din cadrul Școlii Gimnaziale Balinț au beneficiat anul acesta de numeroase activități de prevenire a abandonului școlar în cadrul proiectului PNRAS: activități remediale la limba română și matematică, săptămânal câte 4 ore suplimentare, activități extracurriculare: excursii, workshopuri, parade, spectacole, interviuri cu personalități. De asemenea, au primit rechizite gratuite toți elevii în risc de abandon și gustări ambalate când rămâneau peste programul școlar.
S-a dotat o clasă cu mobilier nou și urmează să se achiziționeze o tablă smart și laptopuri pentru toți elevii din grupul țintă.
În cadrul subactivității „Magia cărților. Spectacol online”, elevii de gimnaziu ai școlii s-au bucurat de un spectacol de lectură și magie realizat în baza unui scenariu care a avut în vedere dezvoltarea personală, creșterea stimei de sine a elevilor, dezvoltarea motivației pentru lectură și inspirație vocațională.
Spectacolul „Magia cărților” a fost transmis online pe platforma Zoom. Monica Davidescu, actriță a Teatrului Național București, profesor de actorie și dezvoltare personală la cursuri pentru copii, prezentator și susținător al atelierelor de lectură și interpretare pentru copii, a prezentat momentul de lectură, iar Robert Tudor, unul dintre cei mai cunoscuți si mai iubiți magicieni din România, le-a prezentat spectacolul de magie.
„Aceste activități au avut un impact pozitiv asupra elevilor noștri. Aceștia si-au manifestat interesul pentru lectură și pentru învățare, iar frecventarea școlii a devenit mai plăcută și mai motivantă pentru ei. De asemenea, prin prezentarea unor modele de urmat și prin evidențierea realizărilor acestor personalități, am observat o îmbunătățire a dorinței elevilor a citi, de a afla mai multe, de a-și îmbogăți rezultatele academice, precum și o creștere a încrederii în sine și a spiritului de comunitate.
Apreciem această oportunitate a elevilor școlii noastre în general și a elevilor proveniți din medii defavorizate, în special, aceștia putând să experimenteze și să își dezvolte abilitățile literare într-un mediu motivant și atractiv. Mai avem și alte astfel de activități care vor contribui cu siguranță la dezvoltarea abilităților de comunicare, la îmbunătățirea vocabularului, a înțelegerii textelor, la motivația de a frecventa școala, aspecte importante în atingerea indicatorilor asumați în cadrul apelului de finanțare PNRAS” , ne-a declarat prof. Mihaela Kristof, directoarea școlii.
Lasă un răspuns