Mobilier nou la Școala Gimnazială Balinț și activități inedite în cadrul  proiectului PNRAS

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Elevii de gimnaziu din cadrul Școlii Gimnaziale Balinț au beneficiat anul acesta de numeroase activități de prevenire a abandonului școlar în cadrul proiectului PNRAS: activități remediale la limba română și matematică, săptămânal câte 4 ore suplimentare, activități extracurriculare: excursii, workshopuri, parade, spectacole, interviuri cu personalități. De asemenea, au primit rechizite gratuite toți elevii în risc de abandon și gustări ambalate când rămâneau peste programul școlar.

S-a dotat o clasă cu mobilier nou și urmează să se achiziționeze o tablă smart și laptopuri pentru toți elevii din grupul țintă.

În cadrul subactivității „Magia cărților. Spectacol online”, elevii de gimnaziu ai școlii s-au bucurat de un spectacol de lectură și magie realizat în baza unui scenariu care a avut în vedere dezvoltarea personală, creșterea stimei de sine a elevilor, dezvoltarea motivației pentru lectură și inspirație vocațională.

Spectacolul „Magia cărților” a fost transmis online pe platforma Zoom. Monica Davidescu, actriță a Teatrului Național București, profesor de actorie și dezvoltare personală la cursuri pentru copii, prezentator și susținător al atelierelor de lectură și interpretare pentru copii, a prezentat momentul de lectură, iar Robert Tudor, unul dintre cei mai cunoscuți si mai iubiți magicieni din România, le-a prezentat  spectacolul de magie.

„Aceste activități au avut un impact pozitiv asupra elevilor noștri. Aceștia si-au manifestat interesul pentru lectură și pentru învățare, iar frecventarea școlii a devenit mai plăcută și mai motivantă pentru ei. De asemenea, prin prezentarea unor modele de urmat și prin evidențierea realizărilor acestor personalități, am observat o îmbunătățire a dorinței elevilor a citi, de a afla mai multe, de a-și îmbogăți rezultatele academice, precum și o creștere a încrederii în sine și a spiritului de comunitate.

Apreciem această oportunitate a elevilor școlii noastre în general și a elevilor  proveniți din medii defavorizate, în special, aceștia  putând să experimenteze și să își dezvolte abilitățile literare într-un mediu motivant și atractiv. Mai avem și alte astfel de activități care vor contribui cu siguranță la dezvoltarea abilităților de comunicare, la îmbunătățirea vocabularului, a înțelegerii textelor, la motivația de a frecventa școala, aspecte importante în atingerea indicatorilor asumați în cadrul apelului de finanțare PNRAS” , ne-a declarat prof. Mihaela Kristof, directoarea școlii.

Despre admin 6694 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.