Ministrul Sorin Grindeanu a criticat administrația Buciu/ Blidariu și a promis construirea sensului giratoriu de pe Centură

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Chiar dacă vizita ministrului a vizat stadiul lucrărilor la proiectul de modernizare a căii ferate dintre Arad și Caransebeș, Sorin Grindeanu s-a deplasat și la intersecția cu Drumul Tapiei, cunoscută și ca „intersecția morții”, din cauza multiplelor accidente produse în acel loc.

Mai multe administrații au promis construirea unui sens giratoriu care să reducă pericolul de accidente din zonă, dar nimeni nu a făcut nimic concret, până azi.

Acest subiect, al construirii respectivului sens giratoriu, chiar dacă a început să fie discutat de pe timpul fostei administrații Boldea, a fost foarte mediatizat în timpul administrației Buciu/Blidariu.

Edilii lugojeni au promis de nenumărate ori că vor începe acea lucrare, dar, în afară de un circ mediatic politizat și bani cheltuiți, nu au făcut nimic concret.

Acest fapt l-a sesizat și ministrul Grindeanu, care a fost dezamăgit de prestația administrației locale actuale lugojene:

„Este o situație pe care noi am încercat să o rezolvăm aici în Lugoj, de ceva timp (…)

Primăria Municipiului Lugoj s-a angajat în urmă cu câțiva ani că vor face ei această lucrare, dar cu haosul de la Primărie, că nu mai știi cine e primar, cine nu e primar, au plecat, au venit, s-au suspendat, au fost suspendați…, lucrarea a rămas în aer. Noi am luat-o înapoi la CNAIR. Pot să vă anunț că are finanțare, iar săptămâna viitoare intră în licitație și proiectare“, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Urgentarea construirii acestui sens giratoriu este motivată de ministrul Grindeanu de multiplele accidente petrecute în zona respectivă:

„Sunt foarte multe accidente, din cauza intersecției cu acea zonă industrială, unde este foarte mult trafic. Ne vom mișca foarte repede. Finanțarea este de la BEI (Banca Europeană de Investiții), deci externă. Vom rezolva această problemă rapid, luând înapoi realizarea acestui proiect de la Primăria Lugoj și făcându-l noi, cu cei de la CNAIR”.

Lucrarea ar fi trebuit să fie realizată cu mult timp înainte, deoarece nu este una complexă.

Vinovată pentru faptul că acest sens giratoriu nu există nici în zi de azi este Primăria Lugoj, a conchis ministrul Sorin Grindeanu:

„Dacă săptămâna viitoare se intră în faza de licitație, depinde de cât de repede se vor mișca cei care depun ofertele. Nu e cine știe ce, că până la urma urmei, față de autostrăzi sau drumuri expres, nu e o lucrare foarte mare. De aceea m-aș fi așteptat să fi fost făcută deja, în anii ăștia, de către Primăria Lugoj. Nu-i nimic, o facem noi și asta este!”.

Să sperăm că această lucrare se va face până la urmă și nu vor fi doar promisiuni de campanie electorală. De mai bine de 10 ani se tot vorbește de construirea acestui sens giratoriu, dar, în afară de o machetă ce reprezintă o mașină a poliției amplasată în locul respectiv de o firmă privată ce activează în zonă, nimeni nu a făcut nimic concret.

Augustin BERCEAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.