Mii de deținuți vor ieși mai repede din închisori

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că o procedură simplificată a modului în care sunt eliberați condiționat deținuții din penitenciare ar putea duce la eliberarea mai rapidă a câteva mii de persoane aflate în închisori.

„Vorbim de câteva mii bune de persoane. Da, o să iasă mai mulți oameni, dar nu în orice condiții. Ca să poți fi eliberat condiționat trebuie să execuți o fracție din pedeapsă — așa se numește — și să fi avut un comportament care să arate că te-ai îndreptat. Umblăm la eliberarea condiționată nu în sensul de a modifica fracția sau filosofia Codului penal, ci în sensul de a vedea ce anume, care e blocajul la nivelul instanțelor care amână aceste persoane în mod repetat, de câteva ori, astfel încât instituția eliberării devine neinteresantă”, a declarat ministrul Justiției Raluca Prună.

Noile reguli pentru eliberarea condiționată vin în contextul în care închisorile din România sunt supraaglomerate, a explicat Raluca Prună.

Ministrul Justiției a declarat, referitor la modificările pe care are de gând să le facă în ceea ce privește eliberările condiționate, că va pune pe masa Parlamentului o propunere în această toamnă.

„Dezbaterea încă nu s-a terminat și e prematur acum să vorbesc despre un proiect. Știți că sunt încă în curs întâlnirile regionale (…). Am făcut o promisiune. În cursul acestei toamne, voi pune pe masa Parlamentului o propunere și am să mă țin de promisiune”, a declarat ministrul Justiției, Raluca Prună.

AL PRESS

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.