Micuţa Alina a fost salvată de la orbire!

La frageda vârstă de 2 ani şi jumătate, Alina Buhna a trecut prin momente critice, atunci când medicii au diagnosticat-o cu retinoblastom, o formă severă de cancer la ochi, care i-ar fi putut curma viaţa dacă boala s-ar fi răspândit la creier.

Teribila veste a venit în luna aprilie, moment care i-a dărămat pe toți cei care o iubesc, mai ales pe părinți. Aceştia au luptat din răsputeri pentru a-i salva vederea, şi-au vândut toate bunurile, au apelat la toate cunoştințele pentru ajutor, însă nu a fost de ajuns. Atunci când îşi pierduseră orice speranţă, sute de români au sărit în sprijinul lor, donând peste 15.000 de Euro pe platforma de donaţii www.salveazaoinima.ro, iar fetiţa a fost trimisă de urgenţă în Turcia, la Spitalul Medical Park, pentru a începe şedinţele de chimioterapie şi radioterapie, care urmau să îi salveze viaţa, nu numai vederea.

Timp de 12 zile, fetiţa a suportat cu stoicism cele 4 şedinţe de chimioterapie, urmate de alte 26 de şedinţe de radioterapie în decursul a 42 de zile. Sub atenta supraveghere a medicilor turci, Samuray Tuncer şi Cehyun Bozkurt, fetiţa a răspuns pozitiv la tratament, iar celulele canceroase au fost îndepărtate. În continuare, Alina va efectua controale periodice, o dată la trei luni, pentru a nu exista riscul de recidivă.

“Am rămas profund impresionat de cazul Alinei. Nimic nu e mai scump decât vederea, iar acest copil s-a aflat foarte aproape de a pierde şi ultima rază de lumină. Am discutat telefonic cu părinţii copilei şi sunt foarte fericiţi că tratamentul a decurs foarte bine, iar vederea fetiţei a fost salvată. Le mulţumim medicilor de la Medical Park, care au reuşit în ultimul moment să o salveze, căci altfel exista riscul major ca boala să ajungă la creier şi să îi pună viaţa în pericol, nu numai vederea. Ce a fost mai greu a trecut, însă Alina va merge periodic la control pentru a nu exista riscul de recidivă”, declară Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă” şi iniţiatorul campaniei umanitare pentru Alina Buhna.

Pentru a efectua următoarele şedinţe recomandate de medici, fetiţa mai are nevoie de 12.000 de Euro. Donaţiile pot fi făcute pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/alina-buhna/, prin transfer bancar, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari) sau prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii.

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 150 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 50.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 1.073.000 de Euro şi peste 180.000 de Euro din campanii de donaţii prin SMS.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.