Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză valabilă pentru perioada 19-25 decembrie, care prezintă valorile minime și maxime din fiecare regiune a țării.

Vremea se păstrează rece, chiar extrem de rece, iar probabilitatea de apariţie a ninsorilor de va fi mai ridicată în intervalul 19 – 20 decembrie, dar și 23 – 25 decembrie, însă nu în toate regiunile țării.

BANAT

Valorile termice diurne nu vor prezenta variaţii semnificative pe tot parcursul intervalului de prognoză, urmând a se înregistra, în medie, maxime termice de 1 – 3 grade. Nopţile vor fi reci, cu valori de temperatură ce se vor situa sub limita de îngheţ, când media regională va fi în jur de -8 grade, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an. Probabilitatea apariţie a precipitaţiilor de va fi mai ridicată în intervalul 19 – 20 decembrie şi 23 – 25 decembrie.

iarnaCRIȘANA

La începutul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 0 grade, apoi aceasta va marca o creştere uşoară şi treptată şi va fi de 1 – 3 grade. Minimele nocturne vor fi mai coborâte decât mediile climatologic specifice acestei perioade şi se vor încadra, în medie, între -6 – -4 grade. Probabilitatea apariţie a precipitaţiilor de va fi mai ridicată în intervalul 19 – 20 decembrie şi 23 – 25 decembrie.

TRANSILVANIA

Media regională a temperaturilor maxime va marca o creştere şi va depăşi uşor pragul de 0 grade. Temperaturile minime vor caracteriza o vremea deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie de – 9 – -7 grade. Probabilitatea apariţie a precipitaţiilor de va fi mai ridicată în intervalul 14 – 16 decembrie.

MARAMUREȘ

Valorile maxime de temperatură vor creşte uşor, până spre valori medii, de aproximativ 0 – 1 grad. Minimele nocturne se vor situa pe tot parcursul intervalului de prognoză mult sub pragul de îngheţ, cu valori medii de aproximativ -9 – -7 grade, dar în intervalul 17-19 decembrie va fi ger, media regională situându-se sub -10 grade. Precipitaţiile vor fi prezente în fiecare zi, dar mai ales pe 19 decembrie, respectiv în intervalul 23-25 decembrie, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse şi vor fi posibil mai însemnate cantitativ.

MOLDOVA

Temperaturile maxime vor scădea accentuat, după care vor varia uşor de la o zi la alta şi se vor situa în jurul pragului de îngheţ, în medie, de -2 – -1 grad în intervalul 16-18 decembrie şi spre 1 – 2 grade în restul zilelor. Minimele nocturne vor fi mult sub 0 grade, caracterizând o vremea deosebit de rece pentru această perioadă, cu valori în medie regională de -9 – -8. Vor fi precipitaţii îndeosebi în zilele de 19 şi 20 decembrie, când se vor semnala pe arii mai extinse şi posibil mai însemnate cantitativ.

DOBROGEA

Temperaturile maxime vor scădea de la medii în jurul a 9 grade, până spre -1 – 0 grade, valori mai mici decât mediile multianuale specifice perioadei. Va exista o uşoară creştere termică până la medii de 2 – 3 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor fi doar uşoare variaţii în jurul acestora. Valorile termice nocturne vor fi predominant negative şi vor varia uşor de la medii de -6 – -4 grade, la medii în jurul a -2 grade. Vor fi precipitaţii în jurul datei de 20 decembrie, dar şi în restul intervalului se menţin condiţiile de apariţie a acestora.

MUNTENIA

Valorile termice diurne vor marca o uşoară creştere până la valori, în medie, de 2 – 3 grade, iar până la sfârşitul intervalului variaţiile vor fi nesemnificative. Minimele termice vor fi negative şi vor varia uşor de la medii de -8 – -7 la medii de -6 – -5 grade. Vor fi precipitaţii în zilele de 19 şi 20 decembrie, dar şi în restul intervalului se menţin condiţiile de apariţie a acestora.

OLTENIA

Va exista o uşoară creştere termică până la medii de 3 – 5 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor fi doar uşoare variaţii în jurul acestora. Minimele termice vor fi negative şi vor varia uşor de la medii de -8 – -7 grade la medii de -6 – -5 grade. Vor fi precipitaţii în jurul datei de 24 decembrie, iar în restul intervalului condiţiile de apariţie a acestora vor fi reduse.

LA MUNTE

La munte va exista o creştere termică, mai importantă în a doua săptămână, până la medii de -2 – 0 grade. Valorile termice nocturne se vor situa între – 9 – -7 grade. Vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse şi posibil mai însemnate cantitativ în jurul datelor de 20 şi 24 decembrie, dar şi în restul intervalului, însă pe spaţii mai mici şi în general slabe.

AL PRESS

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.