Memorialul fotbalistic „Dan Ovidiu Bagiu” la cea de-a opta ediție

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan Bagiu (1967-2008) a reprezentat unul dintre cele mai mari talente descoperite, crescute și formate de școala de fotbal lugojeană de-a lungul istoriei sale. A fost legitimat în anul 1977 la grupa de fotbal a Clubului Sportiv Școlar Lugoj la vârsta de 10 ani, remarcându-se prin ambiție, dăruire și talent, devenind unul dintre cei mai buni portari.

În anul 1983, la numai 16 ani, a făcut primul salt important în cariera sa de sportiv, fiind chemet la echipa de fotbal a orașului „Vulturii Lugoj”, în același an fiind remarcat și selecționat la echipa națională de tineret, iar la vârsta de 19 ani a fost transferat titular la echipa de tineret a celui mai titrat club al momentului, „Steaua București”, un an mai târziu făcând pasul către echipa mare, care a reușit cea mai înaltă performanță a fotbalului românesc, la nivel de cluburi, câștigând în anul 1986 „Cupa Campionilor Europeni”.

Prin cariera de excepție pe care a avut-o, Dan Bagiu rămâne un reper fotbalistic lugojean demn de urmat de tinerele generații de sportivi și fotbaliști.

15644222_733234996843847_1709299451_n

Memorialul turneu de fotbal în sală „Dan Ovidiu Bagiu” a avut loc sâmbătă, 17 decembrie, la Sala Sporturilor „Lavinia Miloşovici” din Lugoj.

La cea de-a opta ediţie a acestui memorial au participat, în premieră, copii şi juniori născuţi în anii 2005-2006, cu un număr de 8 echipe:

Grupa A: CSM Lugoj, AS Dumbrăviţa, CSŞ Caransebeş, Flacăra Făget;

    Grupa B: CSŞ Lugoj, AS Ghiroda,  CS Şcolar Reşiţa, Millenim Giarmata.

 Competiţia a fost organizată de către Clubul Sportiv Şcolar Lugoj şi Club Sportiv Municipal Lugoj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj, al Consiliului Local Municipal Lugoj şi al Colegiului de Arbitri Lugoj, iar  firma Dribling 67, distribuitoare de echipamente sportive și mingi profesionale, a sponsorizat evenimentul sportiv. Profesorul Cosmin Petruescu și directorul sportiv Adrian Miron au contribuit de asemenea la buna organizare și desfășurare a acestui turneu de fotbal în sală.

Clasamentul final:

Locul I : CS Școlar Reșița;

Locul al II-lea : CSȘ Caransebeș;

Locul al III-lea : CSS Lugoj;

Locul al IV-lea : AS Dumbrăvița.

Primele 4 echipe clasate în întrecerea comemorativă au fost răsplătite cu cupe și diplome, dar și premii constând în echipament sportiv, mingi de fotbal pentru juniorii nominalizați ca și „Cel mai bun jucător” – Doană Ianis – CS Școlar Reșița. „Cel mai bun portar” – Siminiceanu Darko – CS Școlar Reșița și „Golgheterul turneului” – Avramescu Sebastian (cu un număr de 9 goluri) – CSȘ Caransebeș.

Înmânarea distincțiilor a fost efectuată în cadrul festivității de premiere de către Flavia Bagiu, fiica regretatului sportiv.

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6425 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.